Boot 2024

Z več kot 1500 razstavljavci iz 68 držav, ki se razprostira na 220.000 kvadratnih metrih v dvoranah od 1 do 17, je Boot Düsseldorf največji sejem plovil in vodnih športov v Evropi in verjetno tudi na svetu. Poteka od 20. do 28. januarja 2024, zato bodo navtični navdušenci in vsi, ki imajo radi vodne športe našli široko paleto čolnov, gumenjakov, jadrnic in luksuznih jaht. Priljubljeni vodni športi, kot so potapljanje, deskanje, kajtanje, veslanje, plovba s kanujem, so na voljo v vseh njihovih oblikah in z ustrezno opremo. Ne manjka tudi atraktivnih odrskih programov, predavanj in vsega kar spada zraven.

Vrhunski strokovnjaki pripravljajo zanimive in poučne delavnice s prikazom praktičnih aktivnosti, tako za rekreativce kot za strokovnjake. Vse to lahko vidite, gledate in obiščete v teh dneh sejma, kar naredi ta sejem še bolj edinstven v svetovnem merilu. Ne pozabimo na zaščito morja in s tem povezane inovativne, trajnostne tehnologije, ki so prav tako pomemben dejavnik tega Boota. Predstavljeni so potapljaški centri in čudovita potapljaška območja po vsem svetu ter predstavljena so najnovejša potapljaška oprema in najnovejši potapljaški trendi. Doživite potapljanje na stojnicah, kakor tudi v dveh velikih steklenih akvarijih.

Skoraj 1100 večjih in manjših plovil je razstavljenih in med največjimi so skoraj 100 čeveljske jahte. Ti prestižni in dragi modeli plovil so prava paša za oči. Za jadralce so razstavljene jadrnice, od tistih ki ste jih že videli lani in so še vedno v trendu, kakor tudi nekaj novitet. Veliko plovil poganja električni motor, kar je postal vse večji trend. Ekologija in s tem ohranjanje planeta Zemlje je vse bolj prisotno.

Po prvih nekaj dneh so razstavljavci dejali, da so zadovoljni sejmom. Po kovidu se je sejem vrnil nazaj v svoje tirnice, zato je prav, da Boot zadovolji razstavljavce kot tudi obiskovalce, pa saj oboje že zadovoljuje 55 let.

 Nekaj utrinkov s sejma