Saxdor 400

Saxdor Yachts, ustanovljen v letu 2019, je trenutno najhitreje rastoče navtično podjetje, specializirano za proizvodnjo premijskih plovil. Njihova flota vključuje modele dolžine 20, 27, 32 in 40 čevljev, novi in večji modeli pa so v razvoju. Plovila Saxdor so znana po svojem edinstvenem konceptu in naprednem oblikovanju, ki zagotavljajo izjemno mehko in učinkovito plovbo z 30% manjšo porabo goriva od konkurenčnih plovil enakih dolžin. Zmanjšanje porabe goriva je eden izmen njihovih poglavitnih ciljev razvoja. Vsi modeli so opremljeni z zunajkrmnimi motorji Mercury in so na voljo po presenetljivo ugodnih cenah.

Podjetje je takoj po ustanovitvi doživelo hitr vzpon in izjemno rast. Od leta 2019 so proizvedli več kot 2000 plovil in trenutno zaposluje skoraj 500 ljudi v svojih ladjedelnicah na Finskem in Poljskem. Saxdor prodaja plovila preko mreže več kot 100 trgovcev v več kot 50 državah. Saxdor je bil prepoznan kot "najhitreje rastoča znamka v Evropi" in je nedavno razširil svoj doseg v ZDA s partnerstvom z MarineMaxom ki velja za enega največjih ameriških distrubuterjev za plovila in bo zagotovil, da ameriški kupci prejmejo najboljšo možno izkušnjo v zvezi s storitvami, prodajo in poprodajnimi aktivnostmi. 

Saxdor namerava razširiti proizvodnjo in graditi plovila za ameriški trg v ladjedelnici v Edentonu v Severni Karolini, da bi najlažje in najhitreje zadostil naraščajočemu povpraševanju po svojih izdelkih na ameriškem trgu 

Saxdor Yachts je prav tako predstavil svoj najnovejši vodilni model, Saxdor 400 GTC, na BOOT Düsseldorf v januarju 2024. 

Ta model je sledil četrtemu letu izjemne rasti za finsko ladjedelnico in je bil predstavljen kot odgovor na pričakovanja po še bolj vsestranskem in zaščitenem modelu v vedno bolj priljubljeni kategoriji močnih odprtih plovil. 

 Nekaj modelov iz ladjedelnice Saxdor

Saxdor 320GTC

Saxor_320GTC

Saxdor 270GTO

Saxor_270GTO

Saxdor 605

Saxor_605

 Več informacij o plovilih Saxdor pri uradnemu predstavniku  Vrtinc Navtika v Ljubljani,  tel: +386 41 699 325