Moto-Nautika

Plovila niso samo sredstvo za premikanje po vodi; so simbol svobode, strasti, ljubezni do morja in poletnih užitkov. Vsako leto, preden nas morje povabi v svoj objem, pa morajo lastniki plovil poskrbeti za njihovo pripravo na novo sezono.

Spomladanska priprava: od zimskega spanca do poletne pustolovščine

Po dolgem zimskem obdobju je pomembno, da plovilo temeljito pripravimo na prihajajoče mesece. To vključuje:

  1. Servis motorja in pogona: Ne glede na to, ali imate izvenkrmni ali vgrajeni motor, je nujen servisni pregled. To vključuje "dekonzervacijo", preverjanje delovanja motorja in pogona, ter ustreznost maziva in goriva.
  2. Električni sistem in naprave: Preverite celotno električno napeljavo, akumulatorje in delovanje električnih naprav. Oksidacija, korozija, delovanje luči, navigacijskih in komunikacijskih naprav ter alarmov zahteva vašo pozornost.

Celotno navtično opremo si lahko pogledate tukaj: OPREMA

  1. Čiščenje in vzdrževanje: Temeljito čiščenje notranjosti in zunanjosti razkrije morebitne poškodbe. To vključuje pregled trupa, plovne opreme, in čiščenje ter poliranje površin. Ne pozabite na pregled in čiščenje rezervoarja za vodo.

Čistila lahko kupite tukaj: NEGA

  1. Varnostna oprema: Preverite rok uporabe signalnih raket, stanje in vsebino škatle prve pomoči, rešilnih splavov, rešilnih jopičev in druge obvezne opreme.

Opremo si lahko dopolnite in posodobite tukaj: VARNOSTNA OPREMA

Seti rešilnih jopičev pa so tukaj: JOPIČI

  1. Vrvi in ostala oprema: Sonce, voda in sol lahko poškodujejo vrvi, zato jih je potrebno pregledati in po potrebi zamenjati. Prav tako preglejte zastave in ostalo opremo, ki je lahko utrpela škodo. Vrvi in gurtne si oglejte tukaj: https://bit.ly/nm-vrvi-gurtne
  2. Podvodni del trupa: Čiščenje, brušenje in nanos antivegetativnega premaza so ključni za zaščito trupa pred organizmi. Preglejte tudi pogon in trim plošče.

Negovanje in nega čolnov bo lažja s temi izdelki: VZDRŽEVANJE

Zložljivi gumenjaki

Pri zložljivih gumenjakih je ključnega pomena, da jih pred sezono razprete, pregledate in ustrezno zaščitite. Guma je občutljiva na pregibe, zato preverite, ali ni prišlo do poškodb.

Zastava: Simbol ponosa na morju

Ne pozabite na zastavo, ki je več kot le okras; je simbol spoštovanja in ponosa. Preverite njeno stanje in po potrebi zamenjajte. Poiščite, kar potrebujete: ZASTAVE

Registracija in zavarovanje

Priprava plovila na poletno sezono ni le nuja; je del rituala, ki ljubiteljem morja omogoča, da svojo strast doživljajo varno in brezskrbno. Z nekaj skrbnosti in predanosti lahko zagotovite, da bo vaša naslednja plovba nepozabna avantura.

Poskrbite tudi za administrativne zadeve, kot so registracija in zavarovanje plovila. Pravočasno preverite veljavnost in ugodnosti, ki jih ponujamo mi.  Registracija plovila.

Moto-Nautika d.o.o,

Ptujska cesta 63, 2204 Miklavž

Dodatna oprema: 02 620 26 01

Registracije in tajništvo: 08 384 95 84