Poletje je končno pred vrati in končno se bo tudi vreme prilagodilo letnemu času. Hrvaška vam ponuja številne zanimive dogodke, aktivnosti v naravi in ​​uživanje v odlični gastronomiji. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino.

"22. DANI ČREŠANJ VA LOVRANE", 1.6.-30.6.2024

 V lovranskih gostinskih lokalih lahko ves mesec najdete sladice na osnovi tega sladkega sadeža, nekatere restavracije pa so se potrudile, da so ga vključile v svoje glavne jedi. Nič manj pomembne niso torte, sladoled in koktajli s češnjami, zato vabimo vse, da se oglasite v Lovran za dan, dva, vikend ali morda celo teden, saj se temperature dvigujejo in poletje je pred vrati. Osrednji dogodek bo 15. junija na lovranskem Trgu svobode.

"MARGARETINO LETO", 1.6.-3.8.2024, BAKAR

Najbolj znana in priljubljena manifestacija v mestu Bakar je zagotovo Marjetino poletje. Po navdihu slovesnosti ob godu sv. Marjete (13. julij), zavetnice mesta, že 30 let poteka Marjetino poletje! V štiridesetih dneh (konec junija - začetek avgusta) obiskovalce privabljajo dogodki, ki vključujejo za vsakogar nekaj - zabavo, kulturo, zanimive vodene sprehode in navsezadnje goro dobrih čustev.

TRIOLA KAMPLIN FEST 2024

Turistična skupnost mesta Krk z veseljem napoveduje četrti festival Triola Kamplin Fest, ki bo potekal na čudoviti zgodovinski lokaciji, po kateri dogodek nosi tudi svoje ime - Trg Kamplin. Ta najljubši poletni dogodek bo razsvetlil srce mesta Krk s pestro glasbeno in kulturno ponudbo, ki bo trajala od konca junija do konca avgusta. Vstop je prost za vse, kar vabi domačine in obiskovalce, da uživajo v bogatem naboru glasbenih nastopov, ki slavijo in povzdigujejo umetnost.

SNEŽENE KEPICE, ŠNENOKLE ALI PARADIŽOT - POLETNA SLADICA

Ob naraščajočih temperaturah in prihajajočih poletnih mesecih bo vedno bolj zaželena prijetna osvežitev in ob hrani se bo prilegla tudi kakšna slastna, hladna osvežujoča sladica. Za ta namen vam predlagamo, da poskusite tradicionalno hrvaško sladico »Šnenokle«, ki je enostavna za pripravo in bo morda zanimiva alternativa drugim hladnim tudi poletnim sladicam kot je npr. tiramisu. Poskusite jo doma in se osvežujoče posladkajte ter okusno vstopite v poletje.