Katamarani so vedno bolj pogosta izbira navtikov. Kupcem so zanimivi predvsem zaradi svoje stabilnosti, prostornosti in skromnega ugreza, kar jim omogoča sidranje v plitvih lagunah.

Popularnost narašča tako pri ljubiteljih katamaranov z jadrni, kot pri tistih, ki raje plujejo z motorjem. Podobno je tudi pri najemnikih. Vse več se jih odloča za udoben in nekoliko manj športen način preživljanja prostega časa.

Oblikovalec Robert Blazejak, kis lovi po svojih inovacijah pri razvoju večtrupnih plovil, je šel korak dlje. Zasnoval je popolnoma nov koncept motornega katamarana, ki zagotavlja vse prednosti katamaranov v še večji meri. Njegov najnovejši izdelek je dobil ime Code Breaker.

Code Breaker je motorni katamarana, ki v dolžino meri 40 čevljev. Plovilo je funkcionalno in hkrati oblikovno dopadljivo. Da bi zadostil kar najširši publiki, je krov oblikoval v štirih različicah: Cabrio, Targa, Coupe in Saloon. Podobnost z avtomobili nikakor ni naključna. Saloon je različica plovila z zaprtim salonom na glavnem krovu, s trdo streho, ki jo lahko odpremo. Coupe ima zaprt le prednji del krova, kjer je krmarnica in manjši salon. Različica kupe je popolnoma brez strehe, Targa pa je kot smo navajen pri avtomobilih opremljena s trdo premično streho.

Na dolžini 12 m in pri širini 6m, ima katamaran kar 75 m2 bivalne površine. V vsakem izmed trupov je prostorna kabina. V osnovi bo izdelan bo iz aluminija. Poganjala pa ga bosta dva motorja z 320 KM, ki bosta zadostovala za plovbo s hitrostjo preko 30 vozlov. Če se bo lastnik odločil za katamaran izdelan iz karbonskih vlaken, bo njegova teža nekoliko manjša, hitrost plovbe pa še nekoliko večja.