Zapata FLYride

Zapata Flyride vodno kolo je nova igrača za adrenalinske odvisnike.

Zapata Flyride je adrenalinsko vodno kolo, ki omogoča tako imenovan hidrolet. Poganja ga močan vodni curek vodnega skuterja. Za varno in stabilno zabavo skrbi računalniško vodeno krmiljenje in žiroskopski senzorji. Tehnologijo smo prvič zasledili pred leti v njihovem Flybord Air in EZ-Fly, v novem Flyride, pa je še nekoliko bolj dovršena.

Zapata FLYride

Flyride vodno kolo je naprava za zabavo na vodi. Za razliko od predhodnih dveh je lažja za uporabo in je namenjena tudi začetnikom in otrokom. Uporaba Flyride je najbolj podobna uporabi vodnega skuterja z bistveno razliko, da se lahko to vodno kolo dvigne tudi do 10 m nad vodno površino. Zabava ni več omejena na dve dimenziji. Tretja dimenzija doda izjemno mero adrenalina in zabava je popolna. Za stabilnost plovila skrbi napredna elektronika. Uporabniku ni več potrebno skrbeti za ravnotežje. Za to poskrbijo številni senzorji in žiroskopi, ki so vgrajeni v napravo. V napravo so že vgrajeni nekateri triki, ki jih lahko izvedemo le s pritiskom na gumb. Tudi začetniki bodo videti kot profesionalci.

Flyride je prva takšna igrače, ki omogoča začetek zabave že kar na kopnem. Pri dosedanjih napravah, smo se morali oddaljiti od obale, poiskati primerno prazno mesto in se šele nato pognati v nebo. S Flyride pa lahko pričnete in konec koncev tudi pristanete kar na obali.

In kaj je bolje kot zabava v zraku. Jasno zabava v zraku v dvoje. Flyride lahko sprejme do dve osebi s skupno težo do 200 kg. Za pogon bo potrebno uporabiti nekoliko močnejši vodni skuter, ki bo razvil 300 KM.

In ko pomislimo, da bi se z igračo igrali otroci, se porajajo številna vprašanja in prvo med njimi je sigurno varnost. Naprava deluje v štirih različnih modusih. Prvi je namenjen otrokom. Starši se lahko z napravo povežejo preko brezžičnega upravljalnika in krmilijo napravo. Uporaba je priporočljiva za otroke starejše od pet let. Ostali trije modusi so namenjeni odraslim uporabnikom glede na njihovo izkušenost. Od začetnikov do zahtevnih uporabnikov oziroma andrenalinskih odvisnikov.

Flyride vas bo stal okrog 4000 EUR. Seveda za uporabo potrebujete še vodni skuter, ki ga poganja motor z močjo med 155 in 400 KM.

Več o izdelku: FLYride