Beneteau First 36

Pred tremi leti sta francoski Beneteau in slovenska ladjedelnica Seascape združila moči, da bi skupaj razvila novo generacijo plovil First. Prvi predstavniki linije First 14, First 24 in First 27 so tako navdušili jadralce, da so se odločili za razvoj dirkalne potovalne jadrnice First 36.

Jadrnica First 36 bo še vedno izdelana na podlagi bogate dediščine ladjedelnice Beneteau doseganja popolnega ravnovesja med nemogočimi potrebami. Da bi dosegli nedosegljivo točko najboljšega razmerja med udobjem, zmogljivostjo, eleganco, uporabnostjo in visokotehnološko konstrukcijo, so se oblikovanju novega plovila pridružili partnerji, ki bodo s svojim ekspertnim znanjem naredili nemogoče:

  • Konstrukcijski inženiring: Pure Design & Engineering (NZL), dobro znan po TP52s, Ineos AC75, IMOCA 60s …
  • Pomorski arhitekt: Samuel Manuard (FRA) je trenutno najbolj priljubljeno ime v razredu IMOCA 60 po prevladujočem razredu Mini in Class 40. Oblikoval je tudi vse sedme generacije First in First SE od 14-27ft.
  • Oblikovanje: Lorenzo Argento (ITA); First 36 sledi istemu oblikovalskemu jeziku njene večje sestre – First Yacht 53, ki temelji na brezčasni estetiki njegovega dela na Wallyju in Brenti.
  • Gigodesign (SLO) – oblikovalske raziskave in vpogled v inovacije tega studia industrijskega oblikovanja, ki je bil večkrat nagrajen z Red Dot, je bil bistven za začetek projekta v pravo smer.
  • Projektantsko ekipo koordinira izkušena roka Kristiana Hajnška, tehničnega direktorja Seascapea, ki tesno sodeluje z ekipo v Beneteaua, da bi v segment dostopnih proizvodnih dirkalnih križark vpeljal sodobne konstrukcijske tehnologije.

Beneteau First 36

First 36 sledi oblikovalskemu slogu sedme generacije serije First Lorenza Argenta kot subtilno, elegantno in super učinkovito plovilo. Jadrnica, ki so jo oblikovali mornarji, za mornarje nima funkcij brez namena. Zaradi širokega sodobnega trupa bo največji bivalni prostor v svojem razredu nudil udobje, primerljivo z uspešnim Beneteau First 40.7, z obilico pametnih rešitev, ki bodo življenje na krovu spremenile v izjemno izkušnjo.

Glavna obljuba jadralske izkušnje First 36 je glisiranje v srednje močnem vetru, že z maloštevilno posadko ali s polno posadko, hkrati pa ostajajo vsestranska jadrnica – popolna klubska dirkalna jadrnica in hkrati sposobna družinska potovalna jadrnica.

Beneteau First 36

Slika 3 (z leve proti desni):
Gianguido Girotti, Damien Jacob, Lorenzo Argento, Sam Manuard, Andraz Mihelin, Luka Stepan, Martin Sostaric @Gigo Design

 

Več o plovilih Beneteau pri uradnem zastopniku za slovenijo Burin Boats d.o.o.