Iron je nova blagovna znamka plovil, ki je na voljo na slovenskem tržišču. Prvi model Iron 647 je že na voljo pri zastopniku As Boats, d. o. o.

Iron 647 je najmanjši model iz te švedske ladjedelnice. Je izjemno robusten čoln namenjen dnevnim izletom in plovbi po najzahtevnejših morjih. Plovila sta oblikovala brata Lars in Henrik Peterson v sodelovanju z oblikovalskim studiem Mennerfelt Design, ki se lahko pohvali s številnimi oblikovalskimi nagradami, več kot 100 zaključenimi navtičnimi projekti in več kot 16 naslovi svetovnih prvakov v razredu dirkalnih čolnov. Iron 647 je zaradi tega znan po inovativnih rešitvah in izjemno varčnih trupih, ki zagotavljajo visoke hitrosti plovbe in majhno porabo goriva. Plovba njim je zato izjemno udobna in varna tudi v zahtevnih vremenskih razmerah.

Iron 647 v dolžino meri 6,52 m. Pri širini 2,44 m zagotavlja dovolj prostora za udobno namestitev šestih oseb. Ima centralno postavljeno krmarsko konzolo s širokim sedežem, kjer se lahko udobno namestita krmar in sopotnik. Boki plovila so visoki in z globokimi bočnimi prehodi omogočata varne prehode med krmo in premcem tudi med plovbo. Na krmi je udobna klop namenjena dvema potnikoma, dva pa se lahko namestita v premcu plovila. Posebnost plovil Iron je bočna zaščita, ki poteka vse od premca do krme plovila. Za pristajanje ob pomolu ali drugem plovili dodatni bokobrani niso potrebni.

Iron 647 je na voljo v treh barvnih kombinacijah. Izbirate lahko med sivo-črno, črno-črno ali pa belo-črno kombinacijo.

Ker ima plovilo le 1000 kg in lahko nanj namestite motorje z močmi med 115 in 200 KM, boste lahko pluli zelo hitro. Najšibkejša različica bo zadostovala za plovbo s hitrostjo do 35 vozlov, najmočnejša pa bo ta kompaktni gliser pognala vse do hitrosti 48 vozlov.

V osnovni različici plovila je že vključena bogata oprema. Plovilo ima nameščene krmne platforme z zložljivo lestvijo za enostaven dostop do vode, stebriček za vleko smučarja, električno kalužno črpalko, gasilni aparat, številne prostore za shranjevanje opreme, bočni ščitni in LED-navigacijske luči.

Plovilo lahko dodatno opremite z 9- ali 12-inčnim Simradovim GPS-zaslonom, akustično opremo z dvema ali štirimi zvočniki, gumirane obloge na tleh, sončno streho in dodatnimi ležalnimi blazinami.

Plovilo je že na voljo pri zastopniku As Boats d.o.o. v Framu. Za več informacij ali ogled plovila lahko pokličete na +386 (0)2 608 41 42.