Highfield, Epropulsion

Highfield in Epropulsion sta združila moči in predstavila prvi gumenjak, ki je na voljo z električnim pogonom.

Zmogljiv gumenjak z aluminijastim dnom Classic 340 s priljubljeno FCT-konzolo je po novem na voljo z električnim pogonom. Opremljen je z zunajkrmnim elektromotorjem Navy 6.0 in baterijo, ki zagotavlja dovoljšen doseg plovila.

Gumenjak Classic 340 s trdim aluminijskim dnom je največja prodajna uspešnica ladjedelnice Highfield. Za potrebe skladiščenja 8kWh LiFePo4 baterije so povečali in prilagodili premčni predal. S tem je poskrbel, da je baterija na suhem, in hkrati izboljšal razporeditev teže na plovilu.

Elektromotor Epropulsion Navy 6.0 se ponaša z zmogljivostjo 9,9 konjskih moči (6 kW), kar omogoča maksimalno hitrost plovbe 13 vozlov (25 km/h) z eno osebo na krovu. Avtonomija 8 kW baterije nove generacije je pri polni obremenitvi vselej daljša od ene ure plovbe. Povezava in priprava plovila je tovarniška. Baterijo lahko polnimo preko 220 V vtičnice v marini. Polnilec je nameščen pod krmarjevim sedežem z zunanjim priključkom.

Gumenjak Highfield Cl340 je izdelan iz aluminija, ki je ga možno v celoti reciklirati. Izdelava je izjemno kakovostna, zato je primeren za uporabo v najbolj zahtevnih razmerah in ima izjemno dolgo življenjsko dobo. V dolžino meri 4,3 m, v širino pa 1,7 m. Na njem se lahko namesti do pet oseb. Je izjemno uporaben kot pomožno plovilo za prevoze s plovila na obalo ali pa kot plovilo za prevoz do bližnje plaže in krajše morske izlete.

Prvi gumenjaki iz linije Highfield by Epropulsion bodo na voljo že od meseca maja. Za več informacij in svetovanje se lahko obrnete na podjetje Burin Boats (040 322 422), ki je uvoznik obeh blagovnih znamk.

Highfield, Epropulsion