Elan Impression 45

V letu 2022 je Elan predstavil dolgo pričakovano naslednjo generacijo svojega najbolj priljubljenega in uspešnega modela, Impression 45.1, poimenovano Elan Impression 43. Oblikovali so ga Humphreys Yacht Design, Pininfarina in Elan, kar je pripomoglo k hitri uveljavitvi kot priljubljene jahte za križarjenje, družine in celo čarterske investitorje. Dve leti po izdaji bo jahta dobila posodobljen dizajn, daljšo celotno dolžino in novo ime, ki odseva spremembe v jahti in zgodovinski kontekst linije Impression.

Elan Impression je med jadralci znan kot družinska križarka, ki poudarja enostavno jadranje, varnost in udobje. Skozi leta so se jahte izkazale za izjemno dobro zgrajene in v svoji kategoriji kakovostne. Novi Impression 45 se ponaša z modernim, širokim krmnim trupom, ki izboljšuje hitrost in notranji volumen. Kaj torej novi Impression 45 prinaša v primerjavi z Impression 43?

Kot prvo je jahta daljša zaradi dodanega fiksnega kosnika. Kokpit je obogaten z več okni, kar izboljša izgled jahte in prostornost zadnjih kabin. Kot drugo je notranji salon preoblikovan z drsno klopjo, kar omogoča več sedežev, več prostora za shranjevanje in večje udobje na morju.

Te izboljšave ne pomenijo nove smeri Elanovih jadrnic v liniji Impression, temveč prilagoditev in odziv na spreminjajoče se zahteve trga.