Azimut in Volvo Penta

Na festivalu jaht v Cannesu 2024 sta Azimut in Volvo Penta razkrila prvo jahto na svetu, ki združuje Volvo Penta IPS s hibridno močjo. Novi Seadeck 7 je opremljen s hibridno-električnim paketom Volvo Penta, ki je bil prvič vgrajen v sodelovanju z Azimutom.

Seadeck 7: prvi na svetu s hibridno močjo in pogonom Volvo Penta IPS

Azimut predstavlja Seadeck 7, prvo jahto na svetu, ki združuje hibridno moč s pogonom Volvo Penta IPS, ki temelji na revolucionarni tehnologiji hibridno-električnega sistema Volvo Penta. To je prvič, da jahta združuje dizelske motorje, električne motorje in baterije z učinkovitostjo pogonov Volvo Penta IPS, kar omogoča hibridno delovanje brez generatorja. Seadeck 7 lahko potuje v povsem električnem načinu do 11 vozlov in ostane na sidru brez emisij do 12 ur, s ciljem občutnega izboljšanja udobja in trajnosti na krovu.

Bližje naravi

Brezhibna hibridno-električna izkušnja V tem pilotnem projektu Volvo Penta uvaja popolnoma integriran hibridni električni paket, od krmila do propelerja, ki zagotavlja brezhibno delovanje in upravljanje moči na Seadeck 7. Ta sistem je pilot nedavno napovedanega hibridnega električnega paketa D13 IPS Volvo Penta, ki zagotavlja gladke prehode med načini porabe energije, izboljša zmogljivost, učinkovitost in enostavnost. Funkcije vključujejo tiho križarjenje pri nizkih hitrostih, tihe noči na krovu z uporabo baterij in priklop krmilne palice v električnem načinu za gladko pristajanje in izplutje. Sistem omogoča tudi dostop do območij brez emisij. V primerjavi s tradicionalnimi jahtami, ki glisirajo, lahko tehnološki paket Seadeck 7 omogoča zmanjšanje emisij CO2 do 40 %.

 

S sodelovanjem z Volvo Penta in Azimut želi Benettijev oddelek za raziskave in razvoj izboljšati hibridno-električno izkušnjo. Seadeck 7, opremljen s hibridno-električnim paketom, uvaja nove električne in hibridne načine plovbe, podprte z naprednim nadzorom motorja in globalno servisno mrežo Volvo Penta. To sodelovanje poudarja predanost obeh podjetij napredovanju pomorske tehnologije in inovativnemu dizajnu jaht.

Redefiniranje dizajna jahte

Seadeck 7, del Azimutove prve hibridne serije, ima prenovljen kokpit in zunanji salon na nivoju morske gladine. S kombinacijo zmanjšanja teže, trupa, krova in nadgradnje iz ogljikovih vlaken ter hibridno-električnega sistema Volvo Penta Seadeck 7 poveča udobje in prostor na krovu. Seadeck 7 je pridobil certifikat Rina Green Plus Platinum, ki poudarja njegovo zavezanost trajnostnim inovacijam in oblikovanju.

Brezhibna in umirjena izkušnja na vodi

Hibridno-električni paket Volvo Penta na Seadeck 7 združuje doseg in hitrost tradicionalnih motorjev z brezhibnimi prehodi, zmanjšanim hrupom in izboljšanim udobjem električnega načina plovbe. Ta hibridna izkušnja ponuja gladko križarjenje, električni pospešek in odlično odzivnost pogonskega sklopa. Paket vključuje tudi priklop krmilne palice v načinu Pure Electric, ki je gladek, odziven in omogoča enostavno krmarjenje. Električno križarjenje pri nizkih hitrostih omogoča stik z naravo in dostop do zaščitenih območij. Med nočmi na sidru sistem omogoča tiho, udobno bivanje. Baterije se polnijo med plovbo ali med bivanjem v marini.

Prilagodljivi načini napajanja za vsako situacijo

Hibridno-električni paket ponuja štiri navigacijske možnosti: način Pure Electric za plovbo brez emisij do 11 vozlov, način Hybrid Standard s preklopom z električnega na dizelski pogon, način Hybrid Boost za izboljšano pospeševanje in prihajajoči način Cross-over. V Hotelskem načinu baterije napajajo vse porabnike na plovilu do 12 ur v tišini in brez emisij CO2, kar odpravlja potrebo po tradicionalnem generatorju.

Popolnoma integriran hibridno-električni sistem

Hibridno-električni paket Volvo Penta je popolnoma integriran, pri čemer Volvo Penta nadzoruje vse komponente od krmila do propelerja. Seadeck 7 ima dvojni paket Volvo Penta D13 IPS 1350 Hybrid, združen z električnim motorjem s 160 kW, ki zagotavlja visoko zmogljivost, manevriranje in učinkovitost. Elektromotor in dizelski motor delujeta vzporedno, kar omogoča brezhibne prehode in učinkovito delovanje.

Pionirske hibridno-električne funkcije

Hibridno-električni paket združuje inteligentno tehnologijo, vključno z elektronskim nadzorom plovil Volvo Penta (EVC) in inovativnimi načini plovbe. Ti omogočajo pristajanje in krmiljenje plovila s pomočjo krmilne palice in sistemom dinamičnega pozicioniranja (DPS) v čisto električnem in hibridnem načinu. Glass Cockpit System ponuja vmesnik, ki prikazuje načine vožnje in stanje baterije. Sistem EVC omogoča spremljanje motorja in izmenjavo podatkov, kar zagotavlja vrhunsko podporo prek globalne servisne mreže Volvo Penta.