Včeraj se je v v francoskem Hyèresu začenja regata svetovnega pokala za olimpijske razrede, na kateri pa kljub prvotnim načrtom ne bosta nastopili naši jadralki v olimpijskem dvosedu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol. Macarolova se je med treningom poškodovala, dekleti sta se medtem že vrnili domov.

Dekleti sta v Hyères odpotovali že prejšnji torek, da bi nekaj dni namenili treningu na regatnem prizorišču. Drugi dan je na enem od obratov v veter Macarolova naredila hiter gib z nogo, pri čemer jo je zabolelo v stegenski mišici. Ker je bila bolečina prehuda za nadaljevanje treninga, sta se vrnili na obalo. Po pogovoru s fizioterapevtko sta sklenili odpovedati nastop in se vrniti domov, kjer bo Macarolova skušala čim hitreje pozdraviti poškodbo. Odločitvi je botrovala tudi želja po nastopu na bližajočem se evropskem prvenstvu, ki bo med 6. in 13. majem v Monte Carlu, na katerem si seveda želita nastopiti zdravi in čim bolje pripravljeni. 

Veronika Macarol: “Zaradi preobremenitve je na treningu v Hyèresu prišlo do poškodbe, ki nama je preprečila nastop na tej tekmi svetovnega pokala. Začutila sem bliskovito močno bolečino v mišici in takoj sem vedela, da gre za hujšo poškodbo, zato sem takoj kontaktirala fizioterapevtko, ki mi je predlagala, da takoj preneham s treningi, sicer bom stanje le še poslabšala. Poškodbo doma že saniram s pomočjo fizioterapevtke Mirjam Ivančič, vendar je, kot sedaj kaže, pod vprašajem tudi evropsko prvenstvo.”

Predviden čas rehabilitacije je dva do tri tedne, kar časovno sovpada z začetkom evropskega prvenstva. Odločitev o nastopu bosta zato dekleti sprejeli v naslednjem tednu na podlagi napredka zdravljenja.