V Medembliku na Nizozemskem se je zaključilo člansko svetovno prvenstvo v razredu laser radial za moške in ženske. V šestih dneh so jadralci odjadrali 10 plovov v šibkem do zmernem vetru. Zadnji dan se zaradi pomanjkanja vetra žal ni jadralo.

Prvenstvo je odlično začela Kim Pletikos, ki je v ženskem olimpijskem enosedu laser radial po prvem dnevu celo prevzela vodstvo in s tem pokazala, da gre v prihodnosti nanjo še kako računati. V nadaljevanju je sicer nekoliko nazadovala, a s še nekaterimi odličnimi uvrstitvami na koncu zasedla odlično 22. mesto, kar je najboljši rezultat s svetovnih prvenstev v tem jadralnem razredu doslej in odličen obet pred naslednjeletnim svetovnim prvenstvom, ko se bodo prvič podeljevale vozovnice za olimpijske igre. Slovenija v tem razredu doslej še ni imela svoje predstavnice na olimpijskih igrah. Svetovna prvakinja je postala aktualna olimpijska prvakinja Nizozemka Marit Bouwmeester pred Belgijko Evi Van Acker in Japonko Manami Doi.

V moški konkurenci je naslov svetovnega podprvaka branil Nik Pletikos, ki pa mu zaradi slabšega začetka in kljub zelo dobrim nadaljevanjem na koncu ni uspelo ponoviti lanske uvrstitve. Prvenstvo je končal na še vedno odličnem 8. mestu. Na 28. mestu je prvenstvo zaključil Maks Vrščaj, na 54. mestu pa njegov mlajši brat Toni Vrščaj. Svetovni prvak je še šestič postal Poljak Marcin Rudawski, ki je še enkrat pokazal, da je v tem razredu skorajda nepremagljiv. Drugi je bil Švicar Eliot Merceron, tretji pa Avstralec Zac Littlewood.

VIR: JZS.si