Žan Luka Zelko

Zadnji dan kvalifikacijskih nastopov na evropskem prvenstvu za laserje v Gdansku jadralcem ni bil najbolj naklonjen, veter je že med prvim plovom začel slabeti in tako organizatorjem ni uspelo izpeljati še drugega. Žan Luka Zelko je s svojim današnjim jadranjem bolj zadovoljen, regato je končal kot 18., kar ga uvršča na skupno 58. mesto in v zlato skupino finalnih plovov. Liam Orel je današnji plov končal na 42. mestu, kvalifikacijske plove zaključuje na skupnem 101. mestu in bo od jutri dalje jadral v srebrni skupini.

Žan Luka Zelko: “Danes je bilo zelo zakomplicirano. Najprej smo imeli vetra nekje do deset vozlov, nato je začel slabeti in regato smo končali nekje na sedmih vozlih, kar je bilo premalo za start drugega plova, tako da smo odjadrali samo enega. Od začetka do konca sem bil sicer v petnajsterici, na žalost sem potem v drugi krmi malo izgubil in končal na 18. mestu. Moram reči, da sem z današnjim dnem še najbolj zadovoljen. Pozitivno gledam na ‘gold fleet’ oziroma na finale, pred nami so še trije dnevi in šest plovov in nekako lahko rečem, da se vse začenja od začetka.” 

Jutri se torej začenjajo prvi finalni plovi, ki se bodo z zadnjima dvema regatama zaključili v torek.

Po koncu kvalifikacijskih plovov je vodstvo prevzel Britanec Michael Beckett, drugi je zdaj hrvaški jadralec Filip Jurišić, na tretje pa se je povzpel Ciprčan Pavlos Kontides.

Vir: Windpress, Jakica Jesih