Letošnjo regato Vendee Globe je za zdaj uspešno končalo 15 jadralcev. V konkurenci jih jadra še deseterica, Sam Davis pa pluje zunaj konkurence na svoji dobrodelni misiji.

Danes zjutraj, ob 7.56, je kot petnajsti jadralec v cilj pred pristaniščem Les Sables d'Ollone priplul Arnaud Boissieres. S svojo jadrnico La Mie-Câline-Artisans Artipôle je za plovbo okoli sveta potreboval 94 dni, 18 ur 36 min in 6 s.

Opoldne je ciljno črto prečkal japonski jadralec Kojiro Shiraishi (DMG MORI Global One), za njim pa plujeta še Alan Roura (La Fabrique) in Stéphane Le Diraison (Time for Oceans). Oba morata prepluti še slabih 60 nmi. V cilju ju lahko pričakujemo proti večeru. Pip Hare na jadrnici Medallia mora prepluti še 140 nmi. Proti cilju pluje s hitrostjo 13 vozlov. Ker pluje direktno proti cilju, lahko ciljno črto prečka še danes.

Jutri bo na Atlantiku ostalo le še šest jadralcev. Didac Costa mora prepluti še 570 nmi, medtem ko zadnja dva jadralca, Alexio Barrier na 24. mestu in Aria Huuselo na 25. mestu, čaka še 3500 nmi plovbe. Danes bosta oba zaplula v območje Doldrums, nato pa ju čaka še plovba čez severni Atlantik.