Toni Vodišek, Formula kite

V italijanski Vadi se je pravkar zaključila druga etapa odprtega prvenstva Italije, kjer je v okviru priprav nastopila tudi naša ekipa Formula kite razreda, Toni in Marina Vodišek. V dveh dneh so uspešno speljali 10 plovov, pestro vzdušje so pospremili tudi zahtevni pogoji, a se je na koncu vse dobro končalo. Toni Vodišek, ki je danes zmagal kar v treh plovih, je na koncu osvojil 2. mesto, prehitel ga je le Francoz Maxim Nocher.

Toni Vodišek, Formula kite

»Toni je potreboval par plovov, da je prišel v svoj element vožnje. Danes je bilo kar vetrovno. Pošteno se je boril za zmago, vendar je v desetih plovih naredil dve napaki, ko je vodil. V jadranju ne zmaga najhitrejši, ampak tisti, ki naredi manj napak. Maxim Nocher jih je naredil manj in je na koncu zmagal,« je ob zaključku povedal trener Rajko Vodišek.

V odlični konkurenci odprtega prvenstva niso manjkali Francoz Maxime Nocher, 10 kratni svetovni prvak, Nemec Florian Gruber, evropski prvak in nekdanji svetovni prvak v Formuli Kite, Hrvat Martin Dolonc, ki je v peterki svetovne jakostne lestvice, udeležil pa se je tudi zelo mladi nadarjeni kajtar iz Singapurja, Maximilian Maeder.

Kar nekaj tekmovalcev se je v današnjih zahtevnih pogojih odločilo, da ne nastopijo, med njimi je bila tudi sestra Marina Vodišek, ki je glede na izpeljane plove zaključila na 29. mestu. »Marina je na posameznih elementih vožnje uspešna, na drugih bo potrebno še odpraviti napake. Način dela za odpravo pomanjkljivosti poznamo, a je za dober trening trenutno največji problem mrzla voda doma, dokler se ne segreje vsaj na 14 stopinj, trening ne more bit kvaliteten,« je dodal Rajko Vodišek.

Vir: JSZ.si