Toni vodišek, Marina Vodišek , formula kite

Toni Vodišek je osvojil 3. mesto na prvi tekmi svetovnega pokala razreda formula kite v Gizzeriji, kjer sta nastopila skupaj s sestro Marino Vodišek.

Na tekmah svetovnega pokala sicer na željo najboljših v ženski konkurenci tekmujejo ženske in moški skupaj, tako da Marina ni imela lahke naloge in je v skupnih rezultatih moške in ženske konkurence na koncu osvojila 39. v srebrni skupini.

Toni vodišek, Marina Vodišek , formula kite

“Razdeljeni so bili v dve veliki skupini po 50 tekmovalcev, regatno polje pa je bilo zelo dolgo. Vse to ni bilo v prid Marini, ki je po postavi med šibkejšimi, za takšne tekme ji manjka vsaj 10 kg in še več moči. Na tekmah evropskih in svetovnih prvenstev bo polje krajše in tekmovali bodo v moški in ženski konkurenci posebej,” je pojasnil trener slovenske ekipe Rajko Vodišek in dodal: “Tekmovati smo začeli pod stresom, saj sta se na treningu pred tekmo po padcu oba kajta strgala, tako da je Toni svoj novi kajt v naslednjih 7 urah pokrpal tik ped zdajci. Toni se je počasi pobiral in vsak dan napredoval. Zadnji dan je napadel, se zapletel na štartu in posledično končal slabo. Vrag je vzel šalo in v zadnjih dveh regatah je uspešno pokrival dva najbljžja zasledovalca Francoza Nikolasa Parliera ter Britnaca Connorja Bainbridga, to pa je izkoristil Francoz Theo de Ramecourt in se prebližal Toniju. Vseeno je bila na koncu strategija prava in Toni je tekmo svetovnega pokala vesel končal na tretjem mestu.”

 Vir: JZS.si; Foto: Martina Orsini IKA media