Tina Mrak – Veronika Macarol

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta pričeli s plovi na olimpijskih igrah v Tokiu. Po nekoliko zadržanem začetku stopnjujeta tempo in se vzpenjata po lestvici.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 odpluli že šest plovov. Do današnjega dne sta bili uvrščeni na skupno 6. mesto. Današnji prvi plov, ki se je začel ob 12.15 po lokalnem času (5.15 po našem času). Veter na regatnem polju je pihal s hitrostjo 7–8 vozlov. Prvi obrat sta izvedli kot četrta posadka. V nadaljevanju sta pluli še bolje in drugi obrat izvedli na tretjem mestu. Iz ozadja ju je prehitel francoski dvojec Lecointre/Retornaz, ki je plov končal na prvem mestu. Tina in Veronika sta nadaljevali v konstantnem tempu in plov zaključili na četrtem mestu. Za zmagovalno francosko posadko Lecointre/Retornaz, ki je za plov potrebovala 52 min in 24 s, sta zaostali vsega 15 s.

Drugi današnji plov je organizator izpeljal uro pozneje. Veter na regatnem polju je dosegal le še 6–7 vozlov. Tina Mrak in Veronika Macarol sta začeli nekoliko slabše. Na prvem obratu sta bili šele na 15. mesti. Takoj po obratu pa sta svoj tempo stopnjevali in na drugi plovki obrnili na 13. mestu. Izjemna borbenost in odlično jadranje jima je omogočila prehiteti kar pet posadk. Na tretjem obratu sta bili že na osmem mestu. Do cilja sta pluli konstantno in uspelo jima je prehiteti še eno posadko. Plov sta zaključi kot sedmi, kar ju v skupni uvrstitvi uvršča na sedmo mesto.

Jadralke v razredu 470 imajo jutri prost dan, ki ga bodo izkoristile za počitek in priprave na nedeljsko nadaljevanje. Prvi plov za dekleti se bo spet začel ob 12.15 po lokalnem času (5.15 po našem času).