Danes je pred Enoshimo potekal peti tekmovalni dan v razredu 470. Naši jadralki, Tina Mrak in Veronika Macarol sta prvi plov odpluli fenomenalno in ga končali na drugem mestu.

Včeraj so bili vsi plovi pred Enoshimo odpovedani in prestavljeni na današnji dan. V južnem vetru, ki je pihal s hitrostjo 8 vozlov, se je 21 posadk podalo preko startne črte. Naši jadralki sta začeli bolj zadržano. Na prvem obratu sta bili šele deveti. S stopnjevanjem tempa sta na vsakem obratu svojo pozicijo izboljšali in ciljno črto prečkali na drugem mestu. Prvi plov je najhitreje prejadrala španska posadka Mas Depares–Cantero Rena.

Drugi današnji plov je pripadel brazilski posadki Oliveira–Barbachan. Naši dekleti sta začeli enako kot v prvem plovu. Na prvi plovki sta obrnili kot deveti. Kot v prvem plovu sta tudi v drugem nadaljevali odlično. Na tretjem obratu sta se prebili na peto mesto. Žal nadaljevanje ni potekalo enako kot v prvem plovu. Naši jadralki sta nekoliko nazadovali in plov zaključili na sedmem mestu.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po desetih plovih ostali na odličnem četrtem mestu v skupni uvrstitvi. Regata za medalje bo potekala jutri ob 14.33 po lokalnem času oziroma 8.33 po našem času.