Mitja Margon, JK Pirat

Na zadnji redni seji občnega zbora so člani Jadralnega kluba Pirat Portorož za predsednika z dvoletnim mandatom soglasno znova izglasovali Mitjo Margona. Margon z ekipo, ki se ji je v vlogi vodje programov na novo pridružila olimpijka Tina Mrak, nadaljuje jasno začrtano pot.

Lani so Piratovci epidemiji navkljub uspešno izpeljali evropsko prvenstvo razreda optimist, za kar so prejeli tudi posebno priznanje panožne zveze za odlično organizacijo tekmovanja, in izpolnili večino zastavljenih ciljev.

Mitja Margon, JK Pirat

»Z ekipo pod vodstvom Vladimirja Borštnarja smo uspešno izvedli poletne šole jadranja in veseli smo, da se vedno več otrok vključuje v naše redne treninge. Lani se je na našem dvorišču ter v portoroškem akvatoriju z jadranjem v različnih oblikah in programih seznanilo več kot 500 otrok! Ker si želimo, da bi jadranje postalo dostopno čim več mladim športnikom, smo v 2021 dobršen del sredstev namenili za nakup novih jadrnic in dodatne opreme,« je povedal Mitja Margon. Posebna novost so tudi tečaji za odrasle, ki se želijo naučiti jadranja na športnih jadrnicah, in vrsta drugih programov in dejavnosti, ki jih predstavljajo širši publiki.

Piratovci se lahko pohvalijo tudi s 5. mestom Tine Mrak in Veronike Macarol s trenerjem Tomažem Čopijem na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu, nazivom Jadralki leta 2021, ki ga podeljuje Jadralna zveza Slovenije, in nazivom Športnici Občine Piran 2021.

»Vrhunski rezultati so spodbuda za nadaljnje delo vsem nam, mladim pa sporočilo, kaj vse se da doseči s predanostjo in trdim delom,« dodaja Margon, ki se z ekipo zavzema, da bi z rednimi klubskimi regatami v klub privabili čim več jadralcev, tako profesionalcev kot rekreativcev.

Letošnja sezona sicer ponuja številne zanimive jadralske dogodke. Prva na sporedu bo Velikonočna regata med 13. in 17. aprilom, na katero je trenutno prijavljenih že več kot 400 mladih jadralcev. (konec)

Jadralni klub Pirat Portorož, Polona Žigo