Skradinska regata

V začetku meseca aprila bo na Prokljanskem jezeru potekala druga Skradinska regata. Letošnja Skradinska regata bo potekala med 1. in 3. aprilom na edinem jezeru v Jadranu, kjer se lahko jadra in ima povezavo z Jadranskim morjem. Jezero, ki ga ustvarja reka Krka na svoji poti proti morju, je mešanica sladke in morske vode. Zaradi svoje slikovitosti in edinstvenega okolja je izjemno privlačno tudi za jadralce. Z vetrovnimi posebnostmi, ki jih narekuje okolica jezera, je jadranje zanimivo, zahtevno in bolj nepredvidljivo kot na odprtem morju.

Regata se bo začela v petek, 1. aprila, z ogrevalno tekmo. V soboto pa se bodo začeli tekmovalni plovi. Vsi udeleženci bodo razdeljeni v dve skupini. V skupini race bodo tekmovale ekipe, ki se želijo pomeriti na olimpijsko oblikovanem regatnem polju, tekmovalci z manj ambicijami, pa se bodo lahko udeležili navigacijske regate.

Organizator bo v petek pripravil otvoritev regate z banketom za vse udeležence, v soboto pa zabavo z živo glasbo. Prijave so omejene na petindvajset plovil, saj na obali mesta Skradin ni prostora za več plovil. Več lahko preberete na spletni strani regate. 

Organizator bo v petek pripravil otvoritev regate z banketom za vse udeležence, v soboto pa zabavo z živo glasbo. Prijave so omejene na petindvajset plovil saj na obali mesta Skradin ni prostora za več plovil. Več si lahko preberete na spletni strani regate. 

 

Foto: Regate.com.hr