Pokal Amerike

Emirates Team New Zealand in Royal New Zealand Yacht Squadron sta z veseljem razglasila Barcelono za gostiteljsko prizorišče 37. Pokala Amerike, ki bo potekal septembra in oktobra 2024.

Mešanica zgodovine in modernosti je Barcelona eno najbolj ikoničnih in privlačnih mest na svetu in bo postala prvo prizorišče na svetu, ki bo gostilo tako olimpijske igre kot dogodek Pokala Amerike.

Ekipa Emirates Team New Zealand, ki je branilec Pokala Amerike je po dolgem in konkurenčnem postopku izbire prizorišča z veseljem razglasila Barcelono za gostiteljsko prizorišče.

Grant Dalton, direktor ekipe ETNZ je povedal:

»Barcelona je res eno najbolj priznanih mest na svetu, zato je zelo vznemirljivo imeti možnost gostiti najbolj priznan jadralski dogodek na svetu. Kot branilec ameriškega pokala smo vedno čutili odgovornost za rast dogodka, občinstva in jadralskega športa v svetovnem merilu in zagotovo nam bo prireditev, ki bo potekala v pomembnem mestu, kot je Barcelona, ​​omogočila povečanje prepoznavnosti na svetovnem športnem prizorišču. Ko razmišljamo o 37. Pokalu Amerike in tekmovanju z AC75 le nekaj sto metrov od barcelonske plaže, bo to nedvomno spektakularno."

Barcelona je vodilno mesto v smislu trajnosti in družbenega vpliva z ambicijami, da postane evropska digitalna in tehnološka prestolnica, zato je bila takoj resen kandidat za organizacijo Pokala Amerike. Obstoječa športna infrastruktura je idealna za organizacijo tekmovanja, baze ekip in njihove tehnične potrebe, kakor tudi za obiskovalce, ki bodo tekmovanje spremljali z obale ali na plovilih v neposredni bližini regatnega polja.  Povprečni razpon vetra v septembrsko oktobrskem času, ko bo potekala regata med 9 in 15 vozli, kar je idealno za organizacije teh tehnološko dovršenih jadralnih bolidov.

Pokal Amerike

Foto: Americas Cup