Toni Vodišek

Toni Vodišek je na 51. jadralnem pokalu princese Sofije na španski Mallorci tudi drugi dan tekmovanj v olimpijskem razredu formule kite zmagal v vseh treh plovih in je po štirih prvih mestih v uvodnem dnevu skupno najboljši s petimi točkami. Koprčan je najboljši na svetovni lestvici in mladinski olimpijski podprvak.

"Znova so bili težki pogoji. Med najboljšimi posadkami sveta se borim in sem prvi po drugem dnevu s petimi točkami tako kot še dva Francoza. Odpeljali smo skupaj sedem regat, danes tri, v vseh sem zmagal. Jutri bo treba v zlati skupini spet dokazati, da si lahko, čeprav smo majhni, tudi kaj privoščimo," je dejal Vodišek.

Tako kot Vodišek ima pet točk tudi Francoz Theo De Ramecourt, ki pa je v drugi regati zaradi prehitrega starta dobil 27 točk pribitka, ta pa se mu kot najslabši izid črta iz skupnega seštevka.

De Ramecourt je sicer v drugi skupini prav tako dobil vseh preostalih šest regat in je skupno drugi. Na tretjem mestu je s petimi točkami Francoz Benoit Gomez, ki je v svoji skupini dobil vse štiri plove uvodnega dne, po zmagi v prvi današnji regati pa je bil drugi in tretji, kar se mu med 76 kajtarji črta iz seštevka.

Na 24. mestu sta krmarka Tina Mrak in flokist Jakob Božič v mešanem razredu 470, dan prej sta napredovala na 18. mesto. Po najslabšem jadranju v treh dnevih imata 61 točk, 30. mesto v uvodni regati dneva so jima je črtali iz seštevka, nato sta bila še na 26. mestu med 66 posadkami.

Žan Luka Zelko je v razredu ilca 7 po drugem dnevu izgubil deset mest, s 35. mesta pa je tretji dan zdrsnil na 43. Ima 91 točk med 166 jadralci. V današnjih plovih je bil mariborski olimpijec 51. in 43. Liam Orel je v tem razredu s 165 točkami ostal na 104. mestu po 47. in 19. mestu v svoji skupini.

V razredu ilca 6 je Lin Pletikos s 60. napredovala na 53. mesto med 89 jadralkami po osvojenem desetem mestu v svoji skupini. Po petih regatah ima 92 točk.

Besedilo: JZS, STA