Lina Eržen, U19 iQFOiL

Na regatnem polju novega olimpijskega razreda na iQFOiL mladinskih mednarodnih igrah, ki so potekale med 13. in 16. aprilom 2022 na Gardskem jezeru v Italiji, smo danes v boju za medalje spremljali slovensko zastavo tako v moški kot ženski konkurenci U19.

Z več posamičnimi zmagami je Lina Eržen pokazala svoj talent, vse do regate za medalje pa izkazala konstantnost in ves čas ohranjala močno drugo mesto v skupnem izidu, na koncu je v regati za medalje osvojila odlično 3. mesto in bronasto medaljo. Zmagala je vseskozi vodilna Italijanka Sofia Renna, našo najboljšo mladinko  preteklega leta pa je na drugem mestu prehitela Čehinja Barbora Svikova.

V moški konkurenci U19 je nastopil komaj 14-letni Val Eržen, ki je vsak dan napredoval za eno mesto in se na koncu z 9. mesta uspel uvrstiti v regato za medalje, kjer pa je po storjeni napaki na koncu regato zaključil na 10. mestu. Tudi med fanti je zmagal Italijan Federico Pilloni, v konkurenci U17 pa je zmagal Nizozemec Skip Brüll.

"Za zaključek tekmovanja smo dočakali najbolj vetroven dan, kot zanalašč za finalni dan! Za začetek dneva nas je počastila močna jutranja tranmontana, ki je spremljala prve tri plove. Ko je zapihala popoldanska ora, je sledila regata za medalje. Val si je v zadnjih dopoldanskih plovih izboril mesto med najboljših deset, kjer se je res dobro boril, po napaki pa je na koncu uvrščen na deseto mesto, a naj ob tem poudarim, da je to velik dosežek 14 letnika v razredu U19! Lina je šla v finale za medalje z drugega mesta, kjer je na koncu osvojila bronasto kolajno! Skratka, odličen teden in super zaključek!" je povedal oče in trener Igor Eržen, ki je poudaril tudi, da je bila to za našo mlado ekipo končno tudi prva tekma letos, ki so jo že težko pričakovali.

Lina Eržen, U19 iQFOiL

Besedilo: JZS, Fotografije: Martina Orsini