Toni Vodišek

Koprčan Toni Vodišek je ostal na 13. mestu po 20 regatah razreda formula kite na francoskem olimpijskem jadralskem tednu v Hyeresu. Na tem mestu je bil že v četrtek. Pred zadnjim dnevom tekme za svetovni pokal ima 126 točk.

V sobotne regate najboljših 14 predstavnikov, ki se bodo merili v polfinalu in finalu, z najboljšim izhodiščem odhaja Maximilian Maeder. Singapurec je ohranil prvo mesto s 24,10 točke.

Vodišek je v današnjih štirih regatah osvojil 10., 6., 22. in 17. mesto. Dan prej je nanizal najslabši izkupiček na tem tekmovanju, ki se je začelo v ponedeljek. Zato je na 13. mesto med 68 kajtarji zdrsnil z devetega. Po prvem dnevu je bil peti, po drugem pa šesti.

Enaindvajsetletni Vodišek, drugi na svetovni lestvici v svojem razredu, je edini slovenski predstavnik, ki si je zagotovil regato za medalje.

Lin Pletikos je v razredu ilca 6 na 40. mestu, osvojila je 310 točk v desetih plovih. Med 65 jadralkami vodi Poljakinja Agata Barwinska s 74 točkami.

Žan Luka Zelko, lani je nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu, je v razredu ilca 7 v zlati floti izgubil dve mesti. Po 10 regatah je med 129 predstavniki zasedel 41. mesto. Liam Orel je bil v istem razredu v bronasti floti 101. z 221 točkami. Pred regato najboljše deseterice za medalje je še naprej na čelu Nemec Philipp Buhl z 38 točkami.

Vir: STA; foto: Sailing Energy | Fédération Française de Voile