Lina Eržen in Val Eržen

Danes se na švicarskem jezeru Silvaplana začenja mladinsko svetovno prvenstvo novega olimpijskega razreda iQFoil, na katerem nastopata tudi Lina Eržen in Val Eržen, spremlja ju vodja odprave Igor Eržen, ki ju tudi trenira. Oba naša jadralca tekmujeta v kategoriji U19.

Danes so za zabavo odpeljali tekmo v postavljanju največje dosežene hitrosti na foilu, ki ne bo štela za prvenstvo, jutri pa gre s prvimi regatami zares.

Naša ekipa je na prizorišče prispela že v četrtek zjutraj, kjer so jih, kot poroča Igor Eržen, “pričakale jesenske razmere, na čase že skoraj decembrske,” in dodaja: “V petek smo prvič trenirali in tako tudi vse naslednje dni. Seveda to niso bile vetrovne razmere, v katerih smo tekmovali lansko leto, ko nas je razvajala tako imenovana “maloja”, tokrat nam je vse dni do sedaj pihal refulasti severnik. Vseeno smo naredili, kar smo načrtovali in pripravljeni smo na prvenstvo. Pred odhodom smo imeli veliko težav, da smo pravočasno poservisirali opremo, saj je urnik tekmovanj in treningov precej natrpan. Predvidevamo, da se bodo ob ugodnem (maloja) vetru regate pričele v sredo. Prizorišče torej poznamo, na startu je res veliko (249) tekmovalcev in upamo na čim bolj enakovredne pogoje.”

Kot zanimivost Igor Eržen dodaja, da je Lina v nedeljo nastopila na najstarejšem tekmovanju (s 45-letno neprekinjeno tradicijo) v windsurfanju, ki se vsako leto odvija prav na Silvaplani. Gre za eno uro dolg maraton, na katerem startajo vsi skupaj, moški in ženske, ter osvojila odlično tretje mesto. Val ni nastopil, ker je treniral samostojno.

Lina Eržen in Val Eržen