Marina in Toni Vodišek

Danes se v grškem Nafpaktosu začenja evropsko prvenstvo za formulo kite, kjer bosta pod vodstvom trenerja Rajka Vodiška nastopila tudi Marina in Toni Vodišek.

Rajko Vodišek nam je včeraj sporočil:

“Že dober teden je reprezentanca formula kite na prizorišču evropskega prvenstva v Nafpaktosu v Grčiji. Prvenstvo se je začelo z registracijo in otvoritvijo, danes smo imeli meritve opreme in testno regato, jutri pa se začnejo prvi plovi, prvenstvo bo trajalo do nedelje. Razmere so OK, vedno enake za vse tekmovalce. Tu je 90 fantov in 60 punc. Vsi si želijo podobno – biti dobri. Posamezni plovi povedo, kje ti je mesto, za končni uspeh je potrebno malo sreče, da se izogneš – da te ne zapletejo na startu. Žal novih kajtov še vedno ni, mi se bomo borili do nedelje.”

Današnji prvi regatni dan bodo jadralci na žalost preživel na obali, saj so zaradi napovedane močne nevihte odpovedali vse plove. Organizator sporoča, da so razmere tako resne, da je lokalna oblast prepovedala odhod na vodo. Napoved je nekoliko obetavnejša za jutri in držimo pesti, da se tipično grško vreme čim prej vrne.