Tretji regatni dan na evropskem prvenstvu za formulo kite je Toni Vodišek odjadral odlično, vse štiri plove končal na drugem mestu, ter se v skupnem seštevku po včerajšnji smoli s strganim kajtom in DNF-ju prebil na skupno 4. mesto.

Trener Rajko Vodišek: “Za nami je dolg dan, Toni je danes jadral s 15-ko, naredil štiri druga mesta, nekaj časa pa vmes tudi vodil. Smo zadovoljni, več kot toliko namreč ni mogel tvegati, saj ima en odštet plov že izkoriščen iz včerajšnjega DNF. Kot je povedal, je odvozil nekoliko bolj "na varno", da se mu kaj podobnega ne bi ponovilo. Jutri bo jadral v zlati skupini, točke bodo nesli s seboj po mestih, in če bi imel danes še en odstop, bi lahko končal tudi kje okoli dvajsetega mesta. Gremo dalje, jutri je nov dan."

Po šestih izpeljanih plovih vodi Italijan Lorenzo Boschetti  s sedmimi točkami. Le za eno točko zaostaja Ciprčan Denis Taradin, na tretjem mestu pa je trenutno Maximilian Maeder iz Singapurja z 9. točkami. Toni Vodišek na četrtem mestu ima enako število točk.