Val_Eržen

Za jadralci na evropskem prvenstvu v olimpijskem razredu iQFOIL so trije regatni dnevi. Vsi trije močno vetrovni, današnji krepko nad pričakovanji in napovedjo. Lina Eržen se je po včerajšnjem nastopu uvrstila v zlato skupino in s tem osvojila cilj tega evropskega prvenstva. Val Eržen se je uvrstil v srebrno skupino.

Po prvih dveh močno vetrovnih dnevih, včeraj je pihalo celo do 40 vozlov, je vremenska napoved za danes obetala manj vetra. A se ta še zdaleč ni uresničila, veter je bil spet zelo močan, do slabih trideset vozlov. Kot nam je pojasnil Igor Eržen, “Tukaj napoved ne drži nič, ker je večino časa termični veter, ki ga kanal pojača,” in dodal: “Tretji dan tekmovanja se je prav tako odvil v močnem vetru (22-29 vozlov), ki nam za zdaj ne prizanaša. Odvozili smo po štiri plove v vsaki skupini - zlati in srebrni. Lina je danes nastopila v zlati skupini, kjer se res vidi visok nivo, in treba je res narediti popolno vožnjo za dober rezultat. Lina se je trudila, ampak več kot okoli 40. mesta ni šlo. Val je danes odvozil najbolje do sedaj, kar kažejo tudi njegove uvrstitve. Jutri se obeta malo šibkejši veter in naša nova priložnost za dobre vožnje.”

Lina Eržen tretji regatni dan zaključuje na skupnem 43. mestu. Val Eržen je še nekoliko napredoval in je sedaj na 86. mestu.

Vir: JZS; Foto: Sailing Energy