Tina Mrak-Jakob Božič

Včeraj se je v San Remu v Italiji za naši dve ekipi končalo odprto evropsko prvenstvo za nov olimpijski razred 470 za mešane posadke.

Tina Mrak in Jakob Božič sta na zadnji regatni dan jadrala dobro in v srebrni skupini osvojila eno drugo mesto ter dve zmagi. Prvenstvo končujeta na 34. mestu v odprti konkurenci ter na 25. mestu med Evropejci.

Tina Mrak: “Zadnji dan smo imeli lepe pogoje z vetrom okoli 20 vozlov in velikim valom. Poskusila sva čim boljše odjadrati in uživati v zadnjih plovilh in pogojih, ki so bili na morju. Sigurno s celotnim prvenstvom in prikazanim nisva zadovoljna in rezultat je veliko pod pričakovanji.”

Naša mladinska posadka Martin Fras in Mija Škerlavaj sta v prvem današnjem plovu prijadrala v cilj kot 12. v srebrni skupini, potem pa v drugem odstopila in izpustila tudi zadnjega. Prvenstvo končujeta na skupnem 53. mestu, v evropski konkurenci sta 41.

Martin Fras: “S prvenstvom sva zadovoljna, saj sva pridobila veliko novih izkušenj po močnem vetru in sva proti ostali konkurenci tudi napredovala. Predzadnjo regato sva prišla okoli 10. mesta na prvo bojo in tudi v drugi stranici začela prehitevati barke, ko pa sva šla nad turško posadko, so nenadoma zaorcali, zato sva se prevrnila in poškodovala opremo na barki in zato nisva mogla nadaljevati z regatami.”

Jutri se prvenstvo končuje z regato za medalje.