Luka Zabukovec, Alenka Valenčič

Danes se v mestu Dziwnow na Poljskem začenja mladinsko svetovno prvenstvo za ILCA 6. Slovenijo bosta zastopala naša najboljša mladinca zadnjih nekaj let, Alenka Valenčič med dekleti in Luka Zabukovec med fanti.

Mlada jadralca spremlja trener Matija Čok, ki nam je pred začetkom sporočil: »Na prvenstvo smo se dobro pripravljali, pričakovanja so visoka, kako pa bo na koncu, bomo videli čez šest tekmovalnih dni. Tu smo za zdaj opravili dva dni treninga, predvsem Alenka pozna prizorišče zelo dobro, saj je tu lani nastopala na evropskem prvenstvu ILCA 4. Napoved za prvi dan kvalifikacij je nekoliko neugodna, saj je zaradi močnega vala (in vetra, a predvsem zaradi vala) otežen izhod iz kanala na morje. Videli bomo, kako bo prvi dan tekmovanja, upamo, da bomo dirkali, in na uspešen začetek prvenstva.«

Danes je za jadralci uvodna pripravljalna regata, jutri pa se prvenstvo začenja s prvimi kvalifikacijskimi plovi. Od petka dalje so na sporedu finalni plovi, zaključek in razglasitev svetovnih prvakov in prvakinj pa jadralce čaka v nedeljo, 9. julija.