V Torbolah na Gardskem jezeru se je danes za večino mladih jadralcev, ki sodelujejo na odprtem evropskem prvenstvu za iQFOIL, zaključil zadnji regatni dan, jutri so na vrsti samo še regate za medalje za po najboljših deset. Svoje nastope sta zaključila tudi naša Lina in Val Eržen, ki sta sicer skozi celo prvenstvo jadrala zelo dobro, a je bilo vseeno nekoliko premalo za uvrstitev med deseterico. Lina končuje kot 13. v konkurenci 58 jadralk U19, Val pa kot 19. med 145 jadralci U19. 

Igor Eržen: “Pred današnjimi vožnjami smo imeli lepo izhodišče za preboj naprej, seveda pa lahko padeš tudi nazaj. Lina je odpeljala super, ampak je bilo to vseeno premalo za preboj med deset najboljših, ki pelje v boj za medalje. Za to deseto mesto so se borile Lina in še štiri tekmovalke.
Valu je v drugem delu malo zmanjkalo tekmovale sreče, ki pa bo tudi sigurno prišla. Navdušil je s svojimi vožnjami in domov odhaja s petimi regatnimi zmagami in skupaj desetimi uvrstitvami med najboljših deset. Smo zraven in to je ta trenutek najbolj pomembno.”

Ekipo letos čaka še člansko svetovno prvenstvo na Nizozemskem ter v Švici svetovno prvenstvo U21. Potem gredo v Španijo na svetovno mladinsko prvenstvo in v decembru še v Brazilijo, kjer bo še svetovno prvenstvo v organizaciji World Sailing.