Za nami je res odlična jadralska sobota, v slovenske roke gre še ena medalja, in sicer bron na evropskem prvenstvu razreda 29er. V švedskem Stockholmu sta danes Alja Petrič in Caterina Sedmak uspešno odjadrali še zadnje finalne plove in prvenstvo zaključili na 15. mestu in z bronom v ženski konkurenci. 

Trener Sandi Dekleva: “Za nami je še drugi vrhunec letošnje sezone. Z izkupičkom tako težkega evropskega prvenstva sem zelo zadovoljen, bron v ženski konkurenci je odličen dosežek. Medalja je potrditev, da je program dela, ki je bil zastavljen pred štirimi leti, dober. Ob uspehu deklet pa morem pohvaliti tudi druge reprezentante in njihove posamezne plove. Naredili smo spet velik korak naprej proti vrhu v svetovni konkurenci.
Danes bomo nazdravili na osvojeno medaljo, ki vsej ekipi veliko pomeni. Potem zaslužen odmor in še zadnji poletni oddih, v septembru pa nadaljujemo z delom po planu.”

Alja Petrič in Caterina Sedmak ob tem dodajata: “Prvenstvo sva zaključili na 15. mestu skupno in 3. v ženski konkurenci. Z rezultatom sva zadovoljni, čeprav veva, da sva naredili več večjih napak, ki so naju stale boljšega rezultata. Pogoji so bili zelo zahtevni, saj je veter ves čas obračal, zato je bilo pomembno imeti čim bolj konstantna mesta, ki sva jih tudi do danes obdržali.”

Alja Petrič in Caterina Sedmak prvenstvo zaključujeta na 15. mestu ter kot tretji v ženski konkurenci. Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič sta bila na koncu 66., Liam Al-Dilaimi in Valentin Štravs sta 127., Katja Filipič in Tarin Pečar pa to evropsko prvenstvo končujeta na 139. mestu.