Martin Fras in Mija Škerlavaj

Martin Fras in Mija Škerlavaj sta na mladinskem svetovnem prvenstvu za razredu 470 v Nidi v Litvi končala tik pod stopničkami na 4. mestu v konkurenci do 21 let ter osvojila skupno 13. mesto.

Danes je bila na sporedu še zadnja regata za vse udeležence in regata za medalje za najboljših 10 na mladinskem svetovnem prvenstvu razreda 470. Slovenska mladinska mešana posadka, v kateri jadrata Martin Fras in Mija Škerlavaj, se v regato za medalje ni uvrstila, a se je vse do zadnjega borila za odličje v kategoriji do 21 let, saj je pred današnjo zadnjo regato za tretje uvrščeno norveško posadko v tej kategoriji zaostajala le za tri točke.

“Danes sva regato do zadnje krme odjadrala odlično. Kljub temu, da sva dobila protest zaradi pumpanja, sva drugo orco obrnila na 4. mestu, nato pa sva naredila napako, saj nisva izbrala prave strani v krmo in sva zato izgubila osem mest, med njimi tudi Norvežane. Z rezultatom nisva zadovoljna, saj sva zaradi napak na začetku prvenstva in težav z opremo predzadnji dan izgubila zelo veliko mest. Z našim jadranjem proti koncu prvenstva pa sva zadovoljna, saj sva veliko napredovala,” je povedal krmar Martin Fras.

Zmagala je francoska posadka Matisse Pacaud / Lucie de Gennes, ki je prepričljivo ubranila lanski naslov mladinskih svetovnih prvakov, Roy Levt in Ariel Gal iz Izraela sta zasedla drugo mesto, tretje mesto pa Manon Pennanéac'h in Pierre Williot iz Francije.

V mešani kategoriji U21 sta zmagala Izraelca Levy/Gal, druga je bila španska ekipa Ballester Bover/Wizner, Norvežana Jacobsen/Forslund pa sta osvojila tretje mesto.