Lin Pletikos

Včeraj pozno zvečer po slovenskem času se je v argentinski Mar del Plati tudi uradno zaključilo žensko svetovno prvenstvo za olimpijski ILCA 6. Slovenska jadralka Lin Pletikos se je uvrstila na 61. mesto.

Na prvenstvu so poleg naslovov najboljših jadralk na svetu razdelili tudi olimpijske norme naslednjim sedmim državam, ki mesta na olimpijadi v Parizu še niso imele.

Na svetovnem prvenstvu je v konkurenci 101 jadralke nastopila tudi naša Lin Pletikos, ki je po uvrstitvi v srebrno skupino izgubila možnost osvojitve olimpijske norme za Slovenijo, je pa v finalnih plovih nabirala nove dragocene izkušnje, ki ji bodo zagotovo prišle prav v prihodnje, morda že na evropskem prvenstvu februarja v Atenah, kjer se bosta podelili novi dve olimpijski normi evropskim državam.

Nik Pletikos, ki je Lin spremljal na tem prvenstvu: “Norme so se tukaj razdeljevale v zlati skupini, mi pa smo z mislimi že na evropskem prvenstvu februarja, kjer se bosta podelili naslednji dve normi za evropske države.”

Včeraj je deset najvišje uvrščenih jadralk čakala regata za medalje kot sklepno dejanje prvenstva, vse ostale pa se se pomerile v zadnjem plovu. Tega je Lin Pletikos zaključila kot druga v skupini, kar ji je prineslo uvrstitev na deseto mesto v srebrni skupini in na 61. mesto skupno.

Svetovna prvakinja je postala Danka Anne-Marie Rindom, podprvakinja Američanka Charlotte Rose, bron pa je osvojila Belgijka Emma Plasschaert.