Žan Luka Zelko

Danes se je v avstralskem Adelaidu z regato za medalje za najboljših deset zaključilo svetovno prvenstvo za olimpijski ILCA 7. Vsi ostali jadralci bi se morali pomeriti še v zadnjem plovu, a ga zaradi prekoračitve časa niso uspeli izpeljati, tako da so včerajšnji rezultati zanje obveljali kot končni.

Naš Žan Luka Zelko tako prvenstvo, na katerem se je v prvih dneh soočal s tehničnimi težavami, končuje na drugem mestu v srebrni skupini in na skupnem 53. mestu v konkurenci 152 jadralcev. Včerajšnji zadnji odjadrani plov je zmagal, kar je lepa moralna popotnica za nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu v Atenah.

Žan Luka Zelko: “Žal danes nismo jadrali, a prvenstvo končujem z zmago - resda v srebrni skupini, ampak je dobra popotnica pred evropskim prvenstvom. Končal sem tudi kot druga evropska država brez norme, kar mi daje še dodatno motivacijo in samozavest pred nastopom na evropskem prvenstvu. Kljub vsem težavam, ki sem jih imel, sem dovolj dobro odjadral, da se borim za to mesto. Zdaj gremo za par dni domov, okoli 10. februarja pa že potujemo v Atene.”

Naslednja priložnost za osvojitev olimpijske norme bo za mariborskega jadralca na evropskem prvenstvu med 17. in 23. februarjem v Atenah.

Danes je Žana obiskal tudi Toni Vodišek, ki je v Avstralijo odpotoval na priprave, ter mu zaželel uspešen nastop na evropskem prvenstvu z željo, da poleti skupaj zajadrata na olimpijadi.