Toni Vodišek

V Hyeresu so na svetovnem prvenstvu za formulo kite danes odjadrali zadnje štiri kvalifikacijske plove. Vetra je bilo kot po napovedi nekoliko manj, okoli 10-12 vozlov, in tokrat je bil za spremembo tudi nekoliko bolj stabilen. 

Toni Vodišek je danes dvakrat padel in ti dve regati končal na 10. in 15. mestu, oba plova brez padca pa zaključil med najboljšo trojico, na drugem in tretjem mestu. Po današnjem dnevu je na skupnem 12. mestu, kar ga udobno uvršča v zlato skupino, v kateri bo jadralo 25 najvišje uvrščenih jadralcev.

Toni Vodišek: “Kvalifikacije so opravljene, po treh dneh stojim na 12. mestu. Rezultati niso najboljši, ampak se trudimo. Manjše probleme imamo z opremo, in sicer z novim foilom, ki ventilira - vibrira v vodi, kar me zmede. Včeraj sem ga peljal na servis, in smo ga malo popravili, ampak še vedno ni najboljše. Danes sem bil zato v dveh regatah bolj zadaj, ker sem padel, in tudi na splošno si prav zaradi tega vse tri dni nisem upal potiskati do konca. Nekaj sem spremenil tudi na deski, in bomo videli jutri, kako bo šlo.”

Marina Vodišek je danes zaključila na 13., 12. in dveh 17. mestih in s tem napredovala za eno mesto, sedaj je 35. Od jutri dalje jadra v srebrni skupini.

Rajko Vodišek: “Marina se počasi  vrača z fokusom. Ima nekaj težav, ker je morala vrniti sposojeno desko Francozinji, ki jo je uporabljala na SOF regati. Zdaj uporablja svojo staro desko, ki pa, kot je ugotovila, je zanjo prevelika in ji veliko bolj ustreza manjša. Tu moram prevzeti krivdo nase, saj sem jaz naročil to njeno staro desko, kljub njenemu neodobravanju glede velikosti. Še enkrat se je potrdilo pravilo “verjeti je ok, neverjeti je bolje.”

Pred jadralci sta dva dneva finalnih regat in v nedeljo še zadnji nastopi za najboljših deset.