Toni Vodišek

Danes so se v Hyeresu na svetovnem prvenstvu za formulo kite odvile samo ša polfinalne in finalne regate za najboljših deset, med katerimi je jadral tudi naš Toni Vodišek, ki svetovno prvenstvo končuje na osmem mestu.

Skozi cel teden svetovnega prvenstva je imel Toni težave z novim foilom, ki je ventiliral - vibriral v vodi, posledično je Toni v nekaj regatah padel, a je težave z opremo pred zadnjimi plovi uspešno odpravil, kar se je takoj poznalo tudi na rezultatih.

Toni je danes začel odlično in zmagal prvi polfinalni plov v svoji skupini. V drugem plovu je bil drugi, za Boschettijem, ki je s tem izenačil število zmag z Mazzelo. Oba jadralca sta pred tretjim plovom imela po dve zmagi in tretja zmaga za katerega koli od njiju bi pomenila napredovanje v finale, Toni pa bi ostal brez uvrstitve med najboljše štiri. Sledila je tretja, odločilna regata, v kateri je zmagal Axel Mazzela, Toni je v cilj prijadral kot drugi in Lorenzo Boschetti kot tretji. S tem je Axel Mazzela prijadral svojo tretjo zmago in se uvrsti v finale, za Tonija pa se je s tem nastop na tem svetovnem prvenstvu končal - na osmem mestu.

Toni Vodišek, ki je branil naslov svetovnega podprvaka 2023: “Svetovno prvenstvo formule kite je za nami, končal sem na osmem mestu. Zelo sem zadovoljen z rezultatom, istočasno pa tudi malo razočaran. Izkušnja tega tedna je bila nerealna in mislim, da me nič ne bi moglo bolje fizično in mentalno pripraviti in mi dati informacije, kaj je treba narediti za naprej, za olimpijske igre. Zadnja dva dneva sem pokazal, kaj znam in prišel na deseto mesto, danes v polfinalu sem jadral dobro, pridobil še dve mesti in končal na osmem mestu. V veliko čast mi je seveda zastopati našo Slovenijo, naše barve, na letošnji drugi največji tekmi leta, sedaj pa gremo skupaj na olimpijske igre dati vse od sebe.”

Naslov svetovnega prvaka je ubranil Singapurec Maximilian Maeder, podprvak je postal Italijan Riccardo Pianosi, bron pa je šel v roke Avstrijcu Valentinu Bontusu.