Dan Lenard - Vela Code

Slovenski jadralec in oblikovalec najprestižnejših jaht na svetu, Dan Lenard se je odpravil na novo pustolovščino. Postaviti namerava nov jadralski rekord.

Dan Lenard se je v nedeljo ob 14.00 uri podal na ekstremno pustolovščino. Izplul je iz Izolske marine, matičnega jadralnega kluba Burja. V majhni jadrnici tipa ILCA 7 (Laser) namerava prepluti 350 nmi in postaviti nov svetovni jadralski rekord. Za postavitev rekorda ne sme uporabiti zunanje pomoči, se dotakniti kopna ali sidrati. Pluti namerava do Kornatskih otokov nato pa se vrniti in pripluti nazaj v Izolo.

Po 45 urah je uspel prepluti celotno zahodno Istro, prečkal je Kvarner in priplul do otoka Unije. Zaradi zahtevnih jadralskih pogojev pri prečkanju Kvarnerja, je po predvidevanjih klubskega kolega Vasilija Žbogarja, je včeraj zvečer zaplul v zaliv Maračol na otoku Unije in si preko noči privoščil nekaj počitka pred nadaljevanjem plovbe proti jugu.

Kakšno vreme ga čaka danes

Na severnem Jadranu bodo dopoldne pihali severozahodni in jugozahodni vetrovi, popoldne pa jugovzhodni s hitrostjo med 4 in 14 vozli. Ponoči bodo vetrovi oslabeli. Stanje morja na odpetem bo med 2 in 3 v notranjem delu pa med 1 in 2. Vreme bo spremenljivo oblačno z možnostjo dežja predvsem v popoldanskem delu dneva. Ponoči se pričakuje razjasnitev.

Dan Lenard - Vela Code