Konobe

Krk

Sidrišče

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 44° 59' N , 14° 37' E
Št. Privezov 0
Globina vode 2.0 - 15 m
Obratovalni čas 1.1. - 31.12.
Bencinska črpalka 2 nmi - Krk
Kraj Punat, Krk

Info

Sidrišče Konobe je na južni strani otoka KRK,  2 nmi južno od marine Punat. Oba zaliva sta dobro zaščitena pred južnimi in vzhodnimi vetrovi. Burja lahko piha močno a ne povzroča valov. V vzhodnem zalivu je nudistični kamp z ograjeno plažo in približno 20 plovkami za privez plovila. Namenjene so manjšim plovilom in predvsem gostom kampa. V južnem zalivu lahko sidramo na globinah med 2 in 15m. DNo je peščeno razen ob obalah je skalnato. Sidro v mivki dobro drži. Ob vzhodni obali južnega zaliva so v vodi večje skale na globini 2-2,5 m. Nad skalami je globina vode le 1-1,5m, zato moramo biti pri sidranju previdni. Skale so odlične za privez krme plovila.

V dopoldanskem in večernem času  je v zalivu veliko valovanja, ki ga povzročajo plovila na plovbi iz marine ali v marino. V kampu je na plaži bar, nekoliko dlje pa restavracija. S pomožnim plovilom lahko pristanemo na pomolu pred kampom.

PREVIDNOST PRI PLOVBI

Ob vzhodni obali južnega zaliva so v vodi večje skale na globini 2-2,5 m. Nad skalami je globina vode le 1-1,5m, zato moramo biti pri sidranju previdni. Skale so odlične za privez krme plovila. Na karti (slika 3) je položaj skal označen z +.

Zaliv ni primeren za sidranje v primeru nevihte. Večina jih pride iz smeri SZ proti kateremu je zaliv odprt. Najbolj nevarna je tramontana ob prehodu fronte, ki v zalivu piha zelo močno in povzroča valove. Foto galerija nevihte v zalivu na teh povezavah: nevihta 1, nevihta 2.

Ponudba

kamp

Ponudba

restavracija

Ponudba

bar

Ponudba

odvoz smeti

Zaščita pred vetrovi/Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Torek

  • voz

V bližini

Zaščiteno

  • Negrit Sidrišče 0.73 nmi
  • Rajla Sidrišče 0.84 nmi
  • Mala Rajta Sidrišče 1.07 nmi

Cene

01.02.2018 0,00 HRK/m/dan

Komentarji