Vrč

Cres

Sidrišče

Podatki

GPS 44° 39' N , 14° 30' E
Št. Privezov 10 (sidranje na lastnem sidru)
Globina vode 1 - 5 m
Obratovalni čas 1.1. - 31.12.
Bencinska črpalka 14 nmi Rab

Info

Sidrišče Vrč se nahaja na skrajnem jugovzhodnem delu otoka Cresa, severno od sidrišča Kolorat. Zaliv je dobro zaščiten pred vsemi vetrovi razen južnimi. V primeru južnega vetra svetujemo privez v sidrišču Kolorat. Sidrišče Vrč je sestavljeno iz več manjših zalivov. Največji je na najbolj vzhodno (slike 2,6, 7). Globina vode je med 2 in 5 m. Pri prenočevanju v zalivu priporočamo privez krme na obalo, saj običajno v zalivu sidra večje število plovil. Dno je peščeno ob obali skalnato. Na peščenem delu sidro dobro drži. Skrajni severni del zaliva ima muljasto dno. Sidranje je brezplačeno.

V severozahodnem zalivu je kamnita pregrada, ki označuje plitvino. Južno in severno od nje je globina vode le 20 cm. Za pregrado se voda zopet poglobi vse do 2 m, tako, da je severno od nje zopet možno sidrati (slika 10, 11, 12). Priporočamo, da krmo plovila privežete na eno izmed skal na obali. Če ste na križarjenju z jadrnico potem predlagamo sidranje nekaj 10 m južno od pregrade (slika 16), kjer so globine okrog 3 m. Za varno in brezskrbno prenočevanje, krmno plovila privežite na obalo.

Na skrajnem zahodnem delu sta še dva manjša zaliva v katerih je možno sidrati (slika 13, 17). V njih ni prostora za več kot po eno plovilo. Če boste prišli v kasnejših večernih urah bosta praviloma že zasedena. V vseh delih sidrišča je dno peščeno in sidro dobro drži.

Ponudba

- mir in tišina

Zaščita pred vetrovi/Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

V bližini

Zaščiteno

  • Mala Javorna Sidrišče 0.58 nmi
  • Pod Sveti Križ Sidrišče 0.7 nmi
  • Ul Sidrišče 0.77 nmi

Cene

02.08.2017 0,00 HRK/m/dan

Komentarji