Via Crucis

Trogir

Zanimivost

Podatki

GPS 43° 29' N , 16° 10' E
Št. Privezov 10
Globina vode 4 - 10 m
Kraj Jelinak, Trogir
Tel. +385 99 6600 269; +385 91 211 4884
e-mail info@blue-nautica.com
web http://www.viacrucis-underwatermuseum.com

Info

Edinstveni muzej pod morsko gladino

Via Crucis podvodni muzej je projekt podjetje Blue Nautica iz Trogirja. Je edini Križev pot pod morsko gladino na svetu.

Podvodni muzej je v zalivu Jelinak, ki je le dve navtični milji oddaljena od mesta Trogir. Poleg muzeja je v zalivu tudi izjemno lepa peščena plaža in vodni park, ki ne bo nobenega obiskovalca pustil ravnodušnega.

Osnova podvodnega muzeja je Križev pot. S svojimi 14 postajami je edinstven na svetu. Skupno je razstavljanih kar 52 kipov v naravni velikosti. Posebnost je zadnja, petnajsta postaja. Nosi ime Vstajenje Jezusa Kristusa. Osem metrov visok impozanten kip prikazuje Jezusa Kristusa.

Vsi kipi so unikatni on so ročno delo. Izdelano so iz železobetona in so ekološko sprejemljivi. Muzej se v celoti nahaja na globinah med 4 in 5 m, le 8 metrov velik kip Jezusa Kristusa je zaradi svoje velikosti postavljen na globino 10 m. Ogled muzeja je primeren za vse. Potapljaška oprema ni potrebna. Zadostujeta že podvodna maska in dihalka. Atrakcije bodo veseli tako otroci, odrasli in tudi profesionalni potapljači.

Pri podjetju Blue Nautica so pričeli kot potapljaška šola in podjetje za najem plovil. Ko so razmišljali o tem, kako gostom ponuditi več, se jim je posvetila edinstvena ideja, da postavijo prvi podvodni muzej na Hrvaškem in poskrbijo za atrakcijo, ki bo gostom zagotovila izjemno izkušnjo in lep spomin z njihovega dopusta.

Zaradi vseh vsebin, ki jih ponujajo, so zaliv Jelinak poimenovali kar »No stress zone« ali po slovensko Področje brez stresa. Za vse ki priplujete s svojim plovilom, so v zalivu pripravljeni privezi, ostali obiskovalci Trogira in okolice, pa lahko za zaliva priplujejo z organiziranim prevozom in samega centra mesta Trogir.

Rezervacije in dodatne informacije: BLUE NAUTICA

Najem plovil – potapljanje – Podvodni muzej – Privatna plaža in Aquapark – Suha marina

Put Cumbrijana 19, 21220 Trogir (ACI Marina Trogir), Croatia

Phone: +385 99 6600 269 | +385 91 211 4884; E-mail: info@blue-nautica.com; www.blue-nautica.com; www.viacrucis-underwatermuseum.com

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

Komentarji