Grand_G_850

Popularnost gumenjakov je iz leta v leto večja. Nakup napihljivega čolna je namreč zelo primeren za navtičnega začetnika. Gre namreč za ugoden, zelo primeren, praktičen in varen čoln za raziskovanje neznanih obal in kratkih izletov, zadovoljil pa bo tudi potrebe izkušenejših pomorščakov.

Glavna prednost vsakega gumenjaka je v napihljivi plovni tubi. Najpomembnejši del vsakega napihljivega čolna je dodatna vrednost: čoln postane 2x širši, kar dodatno poveča stabilnost. Kombinacija plovne tube s srednjim ali globokim ‘V’ dnom ustvarja plovnost vredno morja. Sprednji del gumenjaka je privzdignjen, kar onemogoča valovom, da vdrejo v notranjost čolna in nam s tem daje dodaten užitek v hitrejši vožnji. Gumenjak ima tubuse iz več komor. Ti so nepotopljivi in hkrati ščitijo plastične dele. Čoln zagotavlja popolno varnost, nosilnost in kapaciteto.

In kakšen gumenjak je pravšnji za vas?

V kolikor že veste povprečno število potnikov, ki jih boste prevažali in moč motorja, ki ga boste uporabili, potem bo vaša odločitev neposredno povezana tudi z dolžino gumenjaka. Če bo vaš namen uporabe vključeval za vodne športe, naj bo čoln opremljen z minimalno 25 konjskim motorjem.

Vsekakor pa vam največjo izbiro gumenjakov pri nas ponuja salon Moto-Nautika v Miklavžu na Dravskem polju, kjer vam bodo tudi strokovno svetovali pri vaši izbiri. Salon pri gumenjakih zastopa znamki Grand in Ranieri, ki poosebljata prestiž in kvaliteto. Pri znamki Grand prav gotovo izstopa paradni konj G850, ki s svojimi 8.5 metri dolžine predstavlja kralja med gumenjaki. Izjemne plovne lastnosti in ogromen rezervoar (300l) ter veliko število dodatnih elementov, naredijo gumenjak Golden Line 850 čoln, ki je primeren za dolgo plovbo in daljša potovanja. Ima izredne lastnosti obvladovanja morja, kar pomeni, da se lahko spopade z močnimi vetrovi in valovi do 4 metre višine. G850 je užitek upravljati zaradi edinstvenega HSH Hull dizajna, ki zmanjšuje navlaženost površine in nudi boljše zmogljivosti v primerjavi z običajnimi izvedbami trupa. Trup zagotavlja tudi visoke stopnje stabilnosti, plovnosti in nosilnosti, kar pomeni, da lahko sprejme G850 do 12 potnikov.

Z zelo podobnimi plovnimi lastnostmi in prestižem se lahko pohvalijo tudi nekoliko manjši člani družine Grand, ki slišijo na ime G750 z dolžino 7.5m, G580 z dolžino 5.8m in G500, ki v dolžino meri 5m. V salonu Moto-Nautike najdete tudi manjše primerke znamke Grand, ki v dolžino merijo od 3.3m pa do 4.2m.

Pri znamki Ranieri pa je med bolj popularnimi prav gotovo model Cayman 19 Sport, ki v dolžino meri 5.95m in v širino 2.5m. Plovilo, kljub tradicionalni postavitvi konzole na sredini, tako klop na premcu in sončna ploščad spredaj. Podroben pregled pa pokaže izredno funkcionalnost: zadnja klop se spremeni v jedilni del z zložljivo mizo iz krmnega sedeža, medtem ko se sprednja ploščad za sončenje spremeni v še večjo z vstavitvijo dodatne blazine med ležiščem in sredinskim sedežem. Še več, znotraj vodilne postaje je velik prostor za shranjevanje. In ko je že govora o prostoru, na tem gumenjaku ga je ogromno: pod sprednjim delom palube in zadaj pod klopjo.

Sicer pa boste ljubitelji gumenjakov v salonu Moto-Nautika prav gotovo našli nekaj zase, ne glede na zahtevnost vaših želja.