Prvi Evropski Selene Rendez-Vous se je odvijal na Hrvaškem med 19. in 23. julijem. Dogodka se je udeležilo 8 Selene trawlerjev skupaj z njihovimi lastniki iz različnih koncev sveta, vsi trije Evropski predstavniki za Selene, svetovno priznani arhitekt linije »Ocean Explorer« Guido de Groot in Howard Chen, lastnik ladjedelnice Jet-Tern marine, ki je priletel iz Kitajske izključno zaradi tega dogodka.

Rendez-Vous je potekal v Marini Punat, na otoku Krku. Ideja o organizaciji prvega Selene Rendez-Vousa v Evropi pripada Alešu Strmljanu in njegovi ekipi Selene Adriatic. S pomočjo ostalih Selene dealerjev in v sodelovanju z Marino Punat je bil dogodek izjemno uspešen in neponovljiv.

Obsežne zmogljivosti Marine Punat so bile bistvenega pomena za uspeh dogodka, zahvaljujoč zaposlenim v Marini, ki so izpeljali številne aktivnosti do popolnosti.

Tako lastniki kot tudi vsi ostali, ki so se dogodka udeležili, so bili deležni najvišje ravni hrvaškega gostoljubja. Številne lokalne specialitete so bile postrežene v restavraciji Marine Punat, pred katero so bili privezani vsi trawlerji Selene, za popolno doživetje v Mediteranskem okolju.

Dogodku se je pridružilo tudi nekaj ljubiteljev trawlerjev Selene, z namenom, da se spoznajo z trawlerji in njihovimi lastniki. Dogodka se je udeležilo tudi 10 novinarjev iz vodilnih evropskih revij in uživalo na plovbi z Selene trawlerji. Na programu so bile tudi številne predstavitve na temo Wesmar stabilizatorjev, o uporabi rešilnih splavov, in delovanju EPIRB-a. Albert Gerritsma predstavnik Selene Yachts Northern Europe nam je predstavil načrte za prihodnost, lastnik iz Nove Kaledonije pa je z nami delil svoje pomorske izkušnje. Arhitekt Guido de Groot nam je razložil filozofijo večjih Selene Yachts Ocean Explorer modelov.

Zaradi uspešnosti samega dogodka namerava Selene Yachts Europe organizirati Selene Rendez-Vous vsako prihodnje leto. Poskrbite, da se boste pridružili v letu 2014 tudi vi!

Fotogalerija: Selene Rendez-Vous