Podjetje Mercedes-Benz, ki ga vsi poznamo po avtomobilih, je izdelalo tudi prvo svoje plovilo. Arrow 460 Granturismo Edition 1 je neobičajnih oblik in bo izdelano le v majhni seriji.

Prvi primer plovila Arrow 460 so opazili prejšnji teden pred obalami Saint-Jean-Cap-Ferrat. Jahta z neobičajnimi oblikami je pritegnila poglede radovednežev. Nihče si ni predstavljal, da gre za prvo jahto, ki jo je izdelalo avtomobilsko podjetje Mercedes-Benz. Jahta nosi ime Arrow of the Seas, kot se je imenoval tekmovalni avtomobil podjetja v tridesetih letih prejšnjega stoletja.  V dolžino meri 46 čevljev in njena cena naj bi znašala okrog 1,5 mio EUR. Vgrajena ima dva motorja Yanmar s 480 KM, ki omogočata potovalno hitrost med 30 in 34 vozli. Notranjost je izdelana v lesu evkaliptusa in nubuk usnja. Okna se samodejno zatemnjujejo glede na moč sončne svetlobe. Jahta ima ledomat in vinsko klet, kar ni prav nič impresivnega za tako plovilo in ceno. Namenjena je plovbi desetih oseb.

Prodajana politika bo izjemno zanimiva. Izdelali naj bi le 10 plovil in posamezno bo lahko kupil le en lastnik iz posamezne države.