Marinello EDEN 590, C&G Navigator, Ptuj

Plovilo Eden 590 je novost iz siciljanske ladjedelnice Marinello. Gre za popolnoma na novo zasnovano plovilo, ki prinaša odločne spremembe videza v primerjavi z dosedanjo linijo Eden. Prvo večjo oblikovalsko novost predstavlja premec, ki ima v nasprotju z zaobljenimi oblikami drugih čolnov iz linije nekoliko bolj kvadraten in linearen lok.

Druga pomembna novost je njegova prostornost. Povečani ležalni ploščadi na krmi in premcu, sta tako postali udobnejši, modularnost postavitve ležalnih ploščadi in sedežev pa omogoča, da praktično večji del čolna, z izjemo manjše površine ob konzoli, lahko postane ležalna ploščad. Sprejme lahko do sedem oseb, zasnovan pa je tako, da je dovolj prostora za sprostitev in užitek prav vseh sedmih hkrati.

Tudi armaturna plošča ima novo, bolj športno obliko. Eden 590 odlikujejo visoki boki, ki zagotavljajo varnost in zaščito pred vetrom. Trup je zasnovan tako, da je čoln zelo uravnotežen tako pri le eni kot tudi vseh sedmih osebah na krovu. Velike omarice za shranjevanje na premcu in krmi vam bodo omogočile, da boste tako prtljago kot razne vodne igrače lahko hitro pospravili na varno v notranjost. Eden 590 meri v dolžino 5,90 m, v širino pa 2,35 m, nanj pa se lahko namesti zunajkrmni motor z močjo do 150 konjskih moči. Med serijsko opremo sodi vse potrebno za udobno bivanje na krovu, kot so blazine, navigacijske luči, lestev za v vodo itd., kot opcijska oprema pa so možni na primer še hladilnik, tuš, roll bar, mizica in drugo. Možne so tudi različne barvne konfiguracije notranjosti in zunanjosti.

Tehnični podatki:

  • Dolžina: 5,90
  • Širina: 2,35 m
  • Največja moč motorja: 150 KM
  • Št. oseb: 7
  • Kategorija: C
  • Homologacija: CE

Več informacij lahko dobite pri slovenskem zastopniku za plovila Marinello C&G Navigator.