Legende Jadranskega morja, plovila Maestral, so v zadnjih letih šle v pozabo. Starejše generacije morjeplovcev se jih zagotovo dobro spomnijo, saj so bili pogosto izbira vseh, ki so preživljali dopust na Jadranu. Maestral pa ni bila le jadranska zgodba. Plovila so se uspešno prodajala tudi v tujini. V osemdesetih in devetdesetih letih je bilo podjetje eno največjih proizvajalcev gumenjakov na svetu. Pluli so tako po morjih kot po rekah in jezerih. Naprodaj so bila v ZDA, Angliji, Grčiji, Nemčiji Španiji, Italiji, Danskem in še nekaterih drugih državah.

Z letošnjim letom se blagovna znamka ponovno predstavlja v Sloveniji. Podjetje C&G navigator s Ptuja, ki je uradni zastopnik za Slovenijo, Avstrijo in Madžarsko, je predstavilo legendo v novi preobleki.

Maestral 80 F je slabih 5 m dolg gumenjak s trdim dnom, izjemnimi plovnimi lastnostmi, modernimi linijami v zanimivih barvnih kombinacijah. Kakovostna izdelava, uporaba najboljših materialov, inovativne rešitve in izjemna uporabnost bodo znova predramile nostalgike, ki bodo posegli po legendi.

Maestral 80F je izjemen družinski gumenjak, ki vas bo popeljal do osamljenih zalivov. Ker dovoljuje vgradnjo motorja z močjo do 55 kW (75 KM), je primeren tudi za vodne športe, kot sta smučanje ali deskanje na vodi.

Krmarska konzola je pomaknjena na desno stran. Krmarju nudi dobro zaščito pred vremenom ter preglednost med plovbo. Na sprednji strani ima dodatno sedišče z naslonom, pod katerim je predal za shranjevanje. Dva dodatna predala sta še v premcu. Eden je namenjen sidru, drugi pa je na voljo preostali opremi. Celoten premec plovila se lahko spremeni v udobno ležišče med plovbo pa omogoča udobno namestitev posadki. Krmarska klop je dovolj prostorna za dve ali celo tri osebe, plovilo pa lahko skupno sprejme do osem potnikov. Pri podjetju C&G navigator so poskrbeli za dodatno opremo, ki bo ta gumenjak naredila še bolj privlačnega. Maestral 80F je eden izmed redkih gumenjakov, ki pri tej dolžini omogoča namestitev mizice za obedovanje. Na krmi je nameščen kompakten navigacijski lok, na katerem so nameščene navigacijske luči, antene ter zunanji, vodoodporni zvočniki. Nanj je pripeta tudi platnena streha, ki nudi zaščito pred soncem preko celega dne.

Gumenjak Maestral 80F je cenovno ugoden. Njegovo razmerje med ceno in ponudbo je izjemno, zaradi česar bo nedvomno privlačna izbira.

 

Tehnični podatki

  • Zunanja dolžina: 4,95 m
  • Zunanja širina: 2,15 m
  • Premer tubusov: 53 cm
  • Število komor: 5
  • Teža: 230 kg
  • Št. oseb: 8
  • Moč motorja: 75 / 55 KS / kW

Več informacij o plovilu in ogled pri zastopniku C&G Navigator Ptuj, tel.: 051 238 901.