Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Vrzni vozel je zelo uporaben vozel na plovilu. Je enostaven za izdelavo in ga uporabljamo za pritrjevanje predmetov na plovilo, dvig bremen, privez plovila na bitvo, itd..

Največkrat ga uporabljamo pri privezu bokobranov, saj omogoča enostavno podaljševanje in skrajševanje vrvi brez odvezovanja in na ta način enostavno nastavljanje njihove višine glede na pomol.

Je zanesljiv in ga lahko enostavno razvežemo, razen pri privezovanju čolna, ko se lahko ob večji obremenitvi zadrgne in ga zato težko razvežemo.

Druga imena vozla:

- bičev vozel,
- zategljiva zanka,
- clove hitch.

Komentarji