Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Vrzni vozel je zelo uporaben vozel na plovilu. Je enostaven za izdelavo in ga uporabljamo za pritrjevanje predmetov na plovilo, dvig bremen, privez plovila na bitvo, itd..

Največkrat ga uporabljamo pri privezu bokobranov, saj omogoča enostavno podaljševanje in skrajševanje vrvi brez odvezovanja in na ta način enostavno nastavljanje njihove višine glede na pomol.

Je zanesljiv in ga lahko enostavno razvežemo, razen pri privezovanju čolna, ko se lahko ob večji obremenitvi zadrgne in ga zato težko razvežemo.

Druga imena vozla:

- bičev vozel,
- zategljiva zanka,
- clove hitch.

Komentarji