Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Skrajševalni vozel uporabljamo za začasno skrajševanje vrvi na plovilu in v primeru, ko želimo odstraniti poškodovani del vrvi.

Izdelamo ga tako, da najprej na vsaki strani (poškodovane vrvi) naredimo uho in nato skozi njiju porinemo dvojni del vrvi. Na ohlapnejši vrvi se takšen vozel hitro razveže, zato lahko za njegovo večjo zanesljivost v obe zanki vozla namestimo še zatiče.

Druga imena vozla:

- ojačevalni vozel,
- trobentni vozel,
- sheepshank.
 
 

 Kako zavežemo skrajševlani vozel

Komentarji