»The Mercy« je film o amaterskem jadralcu Donaldu Crowhurstu, ki se je leta 1968 udeležil prve regate Golden Global Race na kateri naj bi prvič v zgodovini jadralci sami na jadrnicah obpluli svet brez zunanja pomoči in brez postankov.

Regato je leta 1968 sponzoriral londonski časopis Sunday Times. Donald Crowhurst se je udeležil regate, da bi postal prvi jadralec na svetu, ki bi sam obplul svet. Kljub temu, da gre za izjemen podvig, ki se ga previdno lotijo tudi najbolj izkušeni jadralci, se Donald odloči, da se bo preizkusil. Da bi bil hitrejši od ostalih, se je odločil, da bo na regati nastopil s 35 dolgim trimaranom, ki si ga je izdelal sam. Kljub svoji neizkušenosti, si je pridobil sponzorja in tiskovnega agenta, ki je skrbel za publiciteto.

Na plovbo okoli sveta se je podal nepripravljen. Katamaran, ki ga je zgradil ni bil primeren za tako izjemne podvig. Težave z njim je imel že pred izplutjem.

Kako se je odvilo njegovo jadranje z vsemi zapleti in prevarami, si lahko ogledate v filmu, ki je bil posnet ob 50 letnici regate Golden Globe Race.