Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

»The Mercy« je film o amaterskem jadralcu Donaldu Crowhurstu, ki se je leta 1968 udeležil prve regate Golden Global Race na kateri naj bi prvič v zgodovini jadralci sami na jadrnicah obpluli svet brez zunanja pomoči in brez postankov.

Regato je leta 1968 sponzoriral londonski časopis Sunday Times. Donald Crowhurst se je udeležil regate, da bi postal prvi jadralec na svetu, ki bi sam obplul svet. Kljub temu, da gre za izjemen podvig, ki se ga previdno lotijo tudi najbolj izkušeni jadralci, se Donald odloči, da se bo preizkusil. Da bi bil hitrejši od ostalih, se je odločil, da bo na regati nastopil s 35 dolgim trimaranom, ki si ga je izdelal sam. Kljub svoji neizkušenosti, si je pridobil sponzorja in tiskovnega agenta, ki je skrbel za publiciteto.

Na plovbo okoli sveta se je podal nepripravljen. Katamaran, ki ga je zgradil ni bil primeren za tako izjemne podvig. Težave z njim je imel že pred izplutjem.

Kako se je odvilo njegovo jadranje z vsemi zapleti in prevarami, si lahko ogledate v filmu, ki je bil posnet ob 50 letnici regate Golden Globe Race.

Komentarji